23948sdkhjf

Varsler kamp mot omstridt leteboring

Klima- og miljøverndepartementet tok ikke klagen fra naturvernorganisasjonene til følge. Dermed kan Wintershall Dea starte leteboring nær Trænarevet på Helgeland.

Men naturvernorganisasjonene Natur og Ungdom og Bellona gir seg ikke, og varsler kamp og aksjoner mot riggen, som nå er på vei mot leteboringen utenfor Træna. Også Norges Kystfiskarlag klaget på vedtaket hos direktoratet tidligere i år.

Det var mandag at departementet opprettholdt Miljødirektoratets tillatelse etter forurensningsloven for letebrønnen som går under navnet Toutatis. Det er Wintershall Dea som skal letebore med riggen West Hercules. Den er allerede på vei til området, og er ventet å bruke fem til seks dager.

Det var i sin tid den rødgrønne regjeringen som åpnet for leteboringen utenfor Træna. Miljøorganisasjonene reagerte, og har siden ført en kamp for å få stanset letebrønnen, av forurensningshensyn. I juni i år ga Miljødirektoratet organisasjonene ikke medhold, men disse anket. Nå har departementet bestemt seg, og at det ikke er rom for å endre vedtaket som direktoratet gjorde tidligere i år.

På sin vei mot Træna-området, får West Hercules følge av et Kystvaktskip. Det er nemlig ventet protester mot riggen, som altså allerede er på vei. 

– Dette er som ventet. Beslutningen viser at vi har gjort det vi skulle i saken. Nå har alle relevante myndigheter godkjent denne boringen, sier kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik i Wintershall Dea i en kommentar til Sysla.no.

Det er ikke bare miljøvernorganisasjonene som stusser over departementet vedtak. Også MDG og SV reagerer kraftig på vedtaket.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094