23948sdkhjf

Kongsberg Maritime kvitter seg med avdeling

KM Contros i Tyskland har vært en egen underavdeling av Kongsberg Maritims divisjon for sensorer og roboter. Nå kvitter Kongsberg Gruppen seg med selskapet, som har hovedsete i Tyskland.

Det er AML Oceanographic LTD, som skal ta over Contros’ virksomhet. Det betyr at 20 ansatte i det tyske selskapet, som har kontorer i Kiel og Hamburg, får ny arbeidsgiver. Contros driver primært med to oppgaver. Det ene å måle oppløste gasser i vann, og det andre er å utvikle systemer for havmessige målinger for plattformer.

I en pressemelding fra Kongsberg Maritime (KM) går det fram at «selskapet tror AML vil vær en utmerket eier for Contros». De to selskapene har allerede er sterkt samarbeid, et samarbeid som vil bli ytterligere forsterket etter endringen som nå foretas med Contros.

- Contros’ ansatte har stor kunnskap om det de jobber med. Sammen med AML, vil dette legge fundamentet for ytterligere vekst og ekspansjon. Vi er også svært godt fornøyde med å ha etablert et utvidet samarbeid mellom AML/Contros og KM, sier direktør for sensor- og robot-divisjonen i Kongsberg Maritime, Arne Rinnan i en kommentar.

AML Oceanographic holder til i Canada, og har 45 års erfaring fra å jobbe med sensorløsningen til havs. Selskapet har mer enn 1500 kunder verden over.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078