23948sdkhjf

Tyrkias militæroffensiv får følger for British Steel

Framtiden for British Steel er fortsatt usikker, etter at forhandlingene med tyrkerne som var interessert i å kjøpe selskapet, ikke førte fram. Nå er den britiske stålgiganten igjen lagt ut for salg.

Det er Steeltimes International som melder dette, bare uker etter at et tyrkisk investeringsselskap med forbindelser til det tyrkiske forsvaret, meldte sin interesse for oppkjøp. Nå viser det seg at disse forhandlingene ikke har ført fram.

British Steel ble satt under administrasjon i mai, og den britiske regjeringen og stålselskapets investeringsselskap Greybull Capital, har lett etter oppkjøpere siden den gang. Den spente verdenssituasjonen har imidlertid satt en stopper for forhandlingene med tyrkiske Atear, som eier nær 50 prosent av Erdemir. Dette er Tyrkias største stålprodusent, som igjen har eierforbindelser til et pensjonsfond for Tyrkias forsvar.

Bakgrunnen for at forhandlingene mellom britene og tyrkerne har gått i stå, skyldes den svært spente situasjonen i Nord-Syria, der Donald Trump har trukket amerikanske styrker ut, og Tyrkia har gjennomført en militær invasjon i de kurdisk-kontrollerte område i regionen. Dette har ført til at den britiske regjeringen har fått kalde føtter for Ateas nære forbindelser til det tyrkiske forsvaret.

Dette har derfor åpnet opp for andre potensielle kjøpere. En av dem skal ifølge BBC være britiske Sanjeev Gupta’s Liberty House, som allerede eier stålfabrikker i landet, og sysselsetter 5500 ansatte ved 30 ulike lokasjoner. En annen mulig oppkjøper skal være kinesiske Jingye.

Det er nødvendig med et salg ganske raskt.

Dersom man ikke finner en kjøper til British Steel kan 5000 jobber bli borte, i tillegg til om lag 20.000 arbeidsplasser i leverandørkjeden.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.285