23948sdkhjf
>

Rammet av stramt gassmarked

Equinor rapporterer et justert driftsresultat på 2,59 milliarder USD og 1,08 milliarder USD etter skatt i tredje kvartal 2019. Driftsresultatet i henhold til IFRS var negativt med 0,47 milliarder USD og IFRS-resultatet var negativt med 1,11 milliarder USD etter netto nedskrivninger på 2,79 milliarder USD, hovedsakelig som følge av mer forsiktige prisforutsetninger.

De finansielle resultatene er påvirket av lavere priser og utsatt gassproduksjon for å oppnå høyere verdi, skriver Equinor i en pressemelding i forbindelse med framleggelsen av resultatene for tredje kvartal. Selskapet skriver også at de har sterk framdrift med å bygge industriell innen fornybar energi.

- Vi opprettholder sterk kostnads- og kapitaldisiplin, men resultatene våre er preget av lavere råvarepriser i kvartalet. I tillegg har vi besluttet å bruke vår fleksibilitet til å utsette gassproduksjon til perioder med høyere forventede priser. Vi har en solid balanse og utsikter til lønnsom vekst, og derfor styrket vi i kvartalet kapitaldistribusjonen til våre aksjonærer og gjennomfører første fase av et tilbakekjøpsprogram på 5 milliarder dollar, sier Eldar Sætre, konsernsjef for Equinor ASA.

- Siden begynnelsen av tredje kvartal har vi startet produksjonen fra Trestakk, Mariner, Snefrid Nord, Utgard og Johan Sverdrup. Johan Sverdrup har allerede oppnådd en dagsproduksjon på over 200.000 fat. De fem nye feltene forventes å levere en gjennomsnittsproduksjon i 2020 på over 200.000 fat per dag netto til Equinor. Vi utvikler en portefølje av lønnsomme prosjekter med lave CO2-utslipp, og er i rute for å levere produksjonsvekst i 2020 og en årlig gjennomsnittlig produksjonsvekst på 3 % fra 2019 til 2025, sier Sætre.

- De siste månedene har vært et veiskille for havvindvirksomheten vår. Sammen med SSE leverte vi vinnerbudet på tre prosjekter på Doggerbank i Storbritannia, og vi skal utvikle den største havvindparken i verden. I tillegg vant vi muligheten til å bygge Empire Wind utenfor New York, leverte utbyggingsplaner for Hywind Tampen, og realiserte betydelige verdier gjennom nedsalg i havvindparken Arkona utenfor Tyskland, sier Sætre.

Justert driftsresultat var 2,59 milliarder USD i tredje kvartal, ned fra 4,84 milliarder USD i samme periode i 2018. Justert driftsresultat etter skatt var 1,08 milliarder USD, ned fra 1,99 milliarder USD i samme periode i fjor. Lavere priser både for olje og gass påvirket driftsresultatet for perioden.

Underliggende drift- og administrasjonskostnader har vært stabile fra samme periode i fjor. Markedsføring-, midtstrøm- og prosesseringssegmentet har levert sterke tradingresultater. Våre realiserte gasspriser i Europa var, som følge av langsiktige gassalgskontrakter, over 50 % høyere enn gjennomsnittlige spotpriser.

Driftsresultatet i henhold til IFRS var negativt med 0,47 milliarder USD i tredje kvartal, ned fra 4,60 milliarder USD i samme periode i 2018. IFRS-resultatet var negativt med 1,11 milliarder USD i tredje kvartal, ned fra 1,67 milliarder USD i tredje kvartal 2018. Driftsresultatet var påvirket av netto nedskrivninger på 2,79 milliarder USD, der 2,24 milliarder USD er knyttet til ukonvensjonelle landbaserte eiendeler i USA, hovedsakelig som følge av mer forsiktige prisforutsetninger.

Les hele pressemeldingen fra Equinor her.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.063