23948sdkhjf

Svakere resultat for Hydro

Hydros underliggende resultat før finansposter og skatt var 1.366 millioner kroner i tredje kvartal, sammenliknet med 2.676 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Dette reflekterer hovedsakelig en nedgang i realiserte priser på aluminium og alumina, som delvis ble utliknet av en nedgang i råvarekostnader og positive effekter av økt produksjon i Brasil.

Les også: Signerte aluminiumskontrakt verdt 100 millioner

Dette skriver Hydro i en pressemelding.

– Det er oppmuntrende å se at kostnadene er på vei ned i vår oppstrømsvirksomhet, kombinert med betydelig restrukturerings- og optimaliseringstiltak nedstrøms. I et utfordrende marked er det viktigere enn noen gang å fokusere egen innsats på hva vi selv har kontroll over. Jeg er derfor fornøyd med at vårt nye og ambisiøse forbedringsprogram viser fremgang, som er en viktig bidragsyter for vår lønnsomhet- og bærekraftagenda, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim. 

Underliggende EBIT for Bauksitt & Alumina gikk ned sammenliknet med tredje kvartal i fjor, fra 685 millioner kroner i tredje kvartal 2018 til 481 millioner kroner i tredje kvartal 2019. Resultatet ble drevet av en nedgang i realiserte priser på alumina, som delvis ble utliknet av positive effekter av økt produksjon etter at påbudet om produksjonsbegrensning ble opphevet 20. mai 2019.

Les hele pressemeldingen fra Hydro her.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11