23948sdkhjf

Sveiserobot hjelper funksjonshemmede sveisere

AIZ gGmbH er en tysk industribedrift som omhandler mennesker med fysiske og psykiske funksjonshemninger. For å øke antall funksjonshemmede sveisere i produksjon har AIZ investert i tre Migatronic CoWelder-sveiseroboter: en for TIG-sveising og to for MIG / MAG-sveising.

AIZ er et produksjons- og serviceselskap i Lautlingen, Sør-Tyskland. I tillegg til å fungere som underleverandør til andre selskaper, produserer selskapet også forskjellige produkter for forbrukere i sitt eget merke Albkult.

AIZ ble opprettet i 2007, sammen med to andre samfunnsnyttige selskaper, ZAW og ISBA, og er en del av Lebenshilfe Zollernalb-institusjonen, hvis formål er den profesjonelle kvalifiseringen til personer med fysiske og psykiske funksjonshemninger og deres inkludering i det generelle arbeidsmarkedet.

AIZ har i dag 60 ansatte, hvorav 40% har en fysisk eller psykisk funksjonshemming. For å la funksjonshemmede ansatte bidra til sveiseproduksjon, begynte AIZ å lete etter innovative sveiseløsninger:

- Vi produserer metallkomponenter for et bredt spekter av industrier - fra medisin- og møbelindustrien til den tyske bilindustrien. I vårt eget merke Albkult produserer vi for eksempel markiser og utemøbler i stål og tre til B2C-markedet, sier Daniel Gonser, driftsleder i AIZ.

- De fleste av produktene våre er produsert av stål eller består av stålkomponenter, noe som gjør sveising til en viktig del av vår produksjonsprosess. Derfor har vi lett etter nye teknologier for å støtte våre funksjonshemmede ansatte. Vi ønsker å lære dem sveiseyrket, slik at de over tid også kan bidra til sveiseproduksjonen vår.

En bedre fremtid med automatisering

Jürgen Ganzenmüller, salgssjef i Migatronics tyske datterselskap, er ikke i tvil om at CoWelder-sveiseløsningen på grunn av sin effektivitet og allsidighet er perfekt for industribedrifter som AIZ:

- CoWelder er enkel å bruke og justere i henhold til designen til en gitt komponent. Dette gjør den til den ideelle sveiseløsningen for AIZ og dets funksjonshemmede ansatte. CoWelder er ekstremt pålitelig og effektiv og passer godt til produksjonen av både små og store serier. Det kan optimalisere et selskaps produksjon og er derfor relevant for så godt som alle selskaper med sveiseproduksjon, sier Jürgen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094