23948sdkhjf

Fra konkurs til suksess

Bergen Skipsinnredning gikk konkurs i 2016. Nå tre år senere omsetter selskapet som ble etablert rett etter konkursen – BSI Offshore - for nærmere 40 millioner kroner.

BSI Offshore oppsto i kjølvannet av konkursen til Bergen Skipsinnredning i 2016. I løpet av 10 måneder i 2016 gikk to av selskapets største kunder konkurs, og dette tapte selskapet 9,6 millioner kroner på.

- Det var en tøff periode da Bergen Group Hanøytangen og Noryards BMV på Laksevåg gikk konkurs. Da var vi litt i villrede hva vi skulle gjøre, men vi forsto etter hvert at tapet på 9,6 millioner kroner ble for tungt for oss å bære, og vi valgte selv å begjære Bergen Skipsinnredning konkurs. Det var synd at vi ikke kunne betale alle kreditorene det vi skyldte, sier daglig leder i BSI Offshore, Audun Lokøy.

SUKSESS: Daglig leder i BSI Offshore kan notere seg for en omstning på rundt 40 millioner kroner i år. Det skjer bare tre år etter at Bergen Skipsinnredning gikk konkurs. FOTO: MORTEN DAHL

Men det var aldri i hans tanker å ikke starte opp igjen. Bergen Skipsinnredning hadde en stor portefølje av kunder som visste at årsaken til konkursen skyldtes konkursen til Bergen Group Hanøytangen og Noryards BMV.

- Det gjorde det selvsagt lettere å fortsette med et nytt selskap med så lojale kunder, sier han videre. Det nye selskapet BSI har hatt fokus på oljebransjen siden oppstarten i 2017. Lokøy forteller at marginene innen skipsinnredning er enda dårligere enn i oljebransjen.

BSI Offshore har derfor spesialisert seg på innredning av boligkvarter på boligplattformer, og har klart seg godt til tross for oljenedturen i 2014. Ved konkurstidspunktet hadde selskapet 17 ansatte, og nesten alle av disse ble med over i det nye selskapet. Det var dermed svært få som ble berørt av konkursen.

BSI Offshore holder til på Laksevåg i Bergen og har i dag 30 fast ansatte i tillegg til en håndfull med innleide. En større jobb for Aibel i 2017 sørget allerede første driftsåret for en omsetning på 30 millioner kroner.

- Den største utfordringen vår er å skaffe riktig og god kompetanse til det vi driver med. Vi er en nisjeleverandør, og har behov for sterk kompetanse med nettopp det vi jobber med, sier Lokøy videre.

- Hvordan er framtidsutsiktene for BSI Offsore?

- De er gode. Vi har ambisiøse vekstmål. Vi har fått inn ny styreformann og flere aksjonærer, og jobber i dag mer strukturert med planer og prosesser enn det vi gjorde tidligere. I tillegg vurderer vi fortløpende utvidelse av vårt produktspekter, og vi tilbyr nå også produkter og tjenester innenfor teknisk isolering, avslutter Audun Lokøy.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.157