23948sdkhjf

Påvirkes av handelskrigen

Handelskrigen mellom USA og Kina begynner nå å få ringvirkninger for norske selskap. Elkems resultater for tredje kvartal er svekket som følge av dette, og en nedgang i bilindustrien.

Det går fram av en børsmelding som det norske selskapet la fram til tirsdag morgen. I tredje kvartal i år endte resultatet på 640 millioner kroner, noe som er en nedgang fra 1,4 milliarder samme kvartal i 2018. Det brutto driftsresultatet ble på 647 millioner kroner, noe som var forventet.

Mye av utfordringene for Elkems økonomiske tall skyldes handelskrigen mellom USA og Kina, dette til tross for at Elkem har prøvd å flytte rundt på varestrømmene for å bli direkte påvirket av handelskrigen. Likevel  sliter selskapet med en indirekte uro i markedet.

I tillegg til handelskrigen mellom de to stormaktene, peker Elkem også på utfordringer i bilindustrien og makroøkonomisk usikkerhet som årsak til tallene for Elkem. Dette har ført til at selskapet har levert lavere salgsvolum for spesialiserte produkter og fallende priser for råvareprodukter, går det fram av børsmeldingen. Til tross for dette kaller selskapet sine egne resultater for tredje kvartal som relativt sterke når man tar høyde for  markedsutfordringene.

Selskapets driftsinntekter endte på 5,54 milliarder kroner, ned 5 prosent fra samme kvartal 2018, mens resultatet etter skatt gikk ned til 206 millioner kroner. Det samme tallet i tredje kvartal i fjor var 915 millioner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125