23948sdkhjf

Nytt kabelleggingsskip tar form

15.oktober 2019 var Nexans vertskap for en ny milepæl, blokkseremonien, til sitt nye kabelinstallasjonsfartøy «Nexans Aurora». Nybygget skal ferdigstilles på Ulstein Verft.

Les også: SE BILDENE: Lossing av dekkutstyr til «Nexans Aurora»

De store blokkene som til sammen skal utgjøre skroget blir nå sammenstilte på CRIST i Polen og representanter fra rederiet, skipsbyggerne, skipsdesigneren og andre samarbeidspartnere var til stedet ved markeringen.

Skipet og løsningene om bord er utviklet gjennom et samarbeid med Nexans, Skipsteknisk, Ulstein Verft og MAATS Tech.

- Byggingen av dette banebrytende kabelleggingsfartøyet er en viktig milepæl i vår langsiktige strategi for framtidas energimarked. Med blokkseremonien har vi tatt et steg videre, sier Ragnhild Katteland, adm. dir. for Nexans Norway.

- «Nexans Aurora» vil være en viktig ressurs til å kunne holde posisjonen vår som en viktig totalaktør innen legging av sjøkabler, der vi bidrar til å sikre verdens energiforsyning ved å installere kabelsamband over hele verden og til det grønne skiftet.

Les også: «Nexans Aurora» er ankommet Ulstein

- Fartøyet er godt forberedt for å gjøre komplekse konstruksjonsoppgaver under vanskelige værforhold overalt i verden. Ulstein Verft skal ferdigstille skipet, noe som blant annet inkluderer utrustning, kommisjonering og testing før fartøyet skal leveres i 2021. Vi er godt forberedte og klare til å sluttføre dette spennende prosjektet for Nexans, forteller administrerende direktør Lars Lühr Olsen i Ulstein Verft.

Nexans har mer enn 100 års erfaring med undersjøiske kabelinstallasjoner, noko som blir implementert i «Nexans Aurora»; med dette skipet bir kabelinstallasjon løftet opp til neste nivå innen kapasitet og yteevne.

DP3-skipet har en svingskive med kabelkapasitet på 10 000 tonn, som utgjør ei nytt skritt innen offshore fornybar energi. Skipet vil bli utstyrt for legging av sjøkabler, som omfatter buntlegging, kabelskøyting og reparasjonar, grøfting og sikring av kabelsystem. Skipet er utviklet for å være lett manøvrerbart og ha god posisjoneringsevne selv ved operasjoner i røft vær.

Fartøyet vil ha en viktig rolle i installasjonen av Nexans’ sjøkabler som skal gi mer energi til verden, bidra til å kople havvindfarmer til strømnettet, støtte elektrifisering av offshore oljeinstallasjoner og bygge utjevningsledninger mellom land.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein Group

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.064