23948sdkhjf

- Kina overrasker

Til tross for den laveste DNP-veksten siden 1992, overrasker Kina med en solid etterspørselvekst på stål på hele 7,8 prosent.

Det kom fram da Worldsteel holdt sin generalforsamling nylig. Der ble det lagt fram en prognose for etterspørselen av stål på kort sikt, og denne viser at Kinas stål-etterspørsel vil øke med 7,8 prosent og nå 900,1 millioner tonn. I resten av verden vil ståletterspørselen nå rekordhøyde 0,2 prosent til 874,9 millioner tonn.

Rapporten som ble lagt fram, viser at den globale etterspørselen på verdensbasis vil vokse med 3,9 prosent til 1,775 millioner tonn i 2019 og ytterligere øke med 1,7 prosent i 2020.

Etterspørselen etter stål i Kina har økt de seneste månedene, og dette skyldes ifølge Saaed Al Remeithi, som er styreleder for World Steel Economics Committee, at dette skyldes et svært godt eiendomsmarked i hjemlandet. Dette til tross for at Kina har hatt sin laveste BNP-vekst siden 1992.

- Kina overrasker derfor oss, sier Worldsteels administerende direktør, Edwin Basson. Han er imidlertid bekymret for flere ting i verdenshandelen, som kan påvirke stålbransjen negativt. Det ene er den generelle usikkerheten i internasjonal handel. Det andre er den økende proteksjonismen i flere land og at forbrukermarkedet er usikkert.

I Kina og en del andre asiatiske land har myndighetene vært flinke til å iverksette tiltak som stimulerer vekst i bygg og anlegg, som igjen påvirker etterspørselen på stål positivt. Og til tross for handelskrigen mellom Kina og USA, understreket kinesiske delegater at situasjonen er «under kontroll».

Det er forventet vekst i ståletterspørselen i resten av 2019, ikke minst med tanke på den positive utviklingen for stål i Kina. For resten av verden vil etterspørselen avta noe inneværende år grunnet sterk internasjonal handelsuro.

- Framtiden for verdens økonom er høyst uforutsigbar, og det kan oppstå endringer i ståletterspørselen raskt hvis uforutsigbarheten fortsetter over tid, sa Saaed Al Remeithi.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078