23948sdkhjf

Det bores som aldri før

Ikke siden oljekrisen i 2014 vil det i år bli boret så mye etter olje.

Det går fram av en rapport fra analysebyrået Rystad Energy. Rapporten viser at det i 2019 vil bli boret 130 brønner fra såkalte flyterigger og jackups. Det er Dagens Næringsliv (DN) som omtaler rapporten.

Ifølge rapporten er det primært høy leteaktivitet er driveren for antall brønner. Det vil i 2018 bli boret 16 prosent flere letebrønner enn i fjor. Det betyr at antallet vil ligge på rundt 55 letebrønner på norsk sokkel i år.

– Norge er det landet i verden hvor økningen er sterkest. Oljeselskapene har mye cash tilgjengelig, og det er en sterk korrelasjon mot å bruke cash på leting, sier Oddmund Føre som er sjef for analyse av riggmarkedet i Rystad Energy til DN.

Kraftige kostnadskutt etter oljekrisen for fem år siden har gjort norsk sokkel veldig konkurransedyktig, heter det i rapporten. En rekke funn i nærheten av eksisterende funn gir stor lønnsomhet samtidig som oljeselskapene holder oppe leteaktiviteten i Barentshavet. Nye aktører som Vår Energi har også bidratt til mer optimisme på norsk sokkel. Rystad Energy har liten tro på at optimismen vil gå ned de nærmeste årene.

– Vi venter et sted mellom 30 til 50 letebrønner i året frem mot 2030, sier Føre til DN.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

2.721