23948sdkhjf

Dyrt å reparere ferja etter batterieksplosjon

Brannen om bord på «Ytterøyingen» torsdag i forrige uke, er mer omfattnde enn først antatt. Nå meldes det at kan koste 20 millioner kroner å reparere ferja.

Torsdag kveld begynte det å brenne i ferja «Ytterøyningen» i Sunnhordaland. Ferje ombygd til hybridferje, og brannen startet i batterirommet. Utover natta og fredag morgen ble det hørt eksplosjoner fra båten, som da lå til kai, og det var fortsatt røykutvikling.

Nå viser det seg, ifølge NRK, at det kan koste oppimot 20 millioner kroner å reparere batteriferja. Ifølge statskanalen buler hele bildekket etter at batterirommet eksploderte. Dette kan få følger for hvodan framtidens batteriferjer kan bli bygd.

Etter eksplosjonen skal det ha brent i både batteri- og tavlerommet, som strekker seg i hele ferjas bredde. Skadene ble avdekket etter at fartøyet ble slept til Ølen for reparasjon.

Norled frykter at det kan måneder før ferja igjen kan være i drift på sambandet. Det opplyses til NRK fra Norleds side at ferjas batterier ikke har vært i drift de seneste to ukene, grunnet en ombygging av lithiumbatteriene. Dette er produsenten som har stått for.

Man ønsker å få en rask avklaring av årsak til brannen fordi norske ferjetransport er inne i et bærekraftsskifte med mange nye batteridrevne ferjer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093