23948sdkhjf

Kjøstrekk for nytt havvindsfartøy

Det norske selskapet Offshore Heavy Transport (OHT) har under bygging et kraninstallasjonsskip for frakt og installasjon til bygging av havvindfarmer. Designet er basert på ‘Alfa Lift’-designet fra Ulstein.

Skipet blir bygd ved China Merchants Heavy Industry (CMHI) i Kina, der kjølstrekk-milepælen nylig ble markert.

For første gong har blokkene til skipet blitt samlet i tørrdokken for å bli satt sammen. Nå kan fartøyet snart begynne å ta form, flere uker før plan. Dette er dermed det neste viktige steget for å få skipet ut i markedet, etter at brennestarten fant sted 1. mars i år.

Denne milepælen ble markert med en kjølstrekkseremoni i slutten av. OHTs administrerende direktør Torgeir Ramstad takket arbeiderne hos CMHI og leverandørene for framdriften siden den første milepælen i mars.

- OHT verdsetter kvalitet, og vi har jobbet tett sammen med verftet for å sikre at vi får den ypperste byggekvaliteten, sa Ramstad.

- Dette banebrytende fartøyet vil yte tjenester til det voksende havvindmarkedet i flere 10-år framover, sa han videre.

OHTs adm. dir. Torgeir Ramstad under kjølstrekkseremonien i Kina. FOTO: OHT

Det spesialbygde fartøyet skal frakte og installere fundament til havvindfarmer. Skipet er på 48 000 dødvekttonn og har en 3000-tonns kran, og kan utføre tunge kranløft mens hoveddekket er senket ned under vann. Skipet tilfredsstiller de kommende kravene i havvindindustrien. Blant annet kan det på en tur frakte 10-11 havvindfundament eller tårn av gangen, hver av de på 1500 til 2000 tonn, for framtidas største forventede vindturbingeneratorer.

Den neste større milepælen blir sjøsetting i 2020, fulgt av levering i 2021.

OHT spesialiserer seg på å frakte store, tunge laster innen ulike markeder som olje og gass, havvind og store infrastrukturprosjekt. Alfa Lift-skipet vil bli det første skipet I flåten som blir bygd spesifikt for havvindmarkedet.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078