23948sdkhjf

Saksøker eieren av tankskip

Staten saksøker eieren av tankskipet TS «Sola» etter kollisjonen med KNM «Helge Ingstad» i november i fjor.

Det melder NTB.

Rettssaken etter kollisjonen starter i Bergen tingrett 21. september 2020, og det skal ifølge Teknisk Ukeblad (TU) være avsatt 15 dager til saken. Det er staten som har saksøkt rederiet Twitt Navigiation Limited, og partene er helt uenige om hvem har skylde for den dramatiske skipskollisjonen 8. november i fjor. Det skal være Regjeringsadvokaten som skal føre saken for staten.

NTB skriver at etter kollisjonen opprettet rederiet, som eier «Sola TS», et såkalt begrensningsfond for Bergen tingrett. Fondet skal i hovedsak dekke tingskade og er på 400 millioner kroner. Summen er den maksimale rederiet må betale for skadene på fregatten.

- Saken gjelder i utgangspunktet bare spørsmålet om erstatningsplikt, ikke også tapets størrelse, forteller advokat Ole Kristian Rigland hos Regjeringsadvokaten til Teknisk Ukeblad,

Han sier videre at fondet vil bare kunne dekke en liten andel av disse kostnadene. Senere det imidleritd komme en sak om utmåling av erstatning for tap som ikke er dekket av begrensningsfondet som rederiet har opprettet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158