23948sdkhjf

Best på industridesign

Ulstein er kåret til beste industridesignselskap 2019. Juryen pekte blant annet på at selskapet har solid erfaring i bunnen, risikovilje og en sterk IPR-strategi.

I tillegg har selskapet har utviklet en skipsbaug som er lett gjenkjennelg på lang avstand og som har blitt havets svar på den ikoniske Coca-Cola-flaska.

Kåringen fant sted på Industridesignkonferansen på Giske 3. oktober. Prisen for beste industridesignselskap går til et selskap som aktivt bruker design i utvikling og produksjon av produktene sine, og som fremmer design gjennom flere ledd i organisasjonen og på den måten skaper bedre produkt og øker verdiskapingen - strategisk og helhetlig.

Juryen var sammensatt av representanter fr DOGA (Design og arkitektur Norge), AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo), NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), EGGS Design og Next Digital.

Dette er juryen sin begrunnelse for å tildele prisen til Ulstein: "Ulstein utmerker seg med å ta et helhetlig designperspektiv med produkt-, industriell og interaksjonsdesign, og med brukersentrert design i utvikling og produksjon av sine innovative produkt. Selskapet har solid erfaring i bunnen, risikovilje og en sterk IPR-strategi, med merkevareregistrering, designbeskytting og flere patenterte løsninger. Ulstein demonstrerer reell omstillingsvilje og har beveget seg fra olje til vind og videre til bærekraftige løsninger. De utmerker seg ved et karakteristisk design som er synlig på mils avstand, og som har blitt havets svar på den ikoniske Coca-Cola-flaska."

Sjefsdesigner Øyvind Gjerde Kamsvåg tok imot prisen, med en takk til ledelsen i Ulstein som gir rom og tid for at de ansatte får tenke annerledes. Han takket også alle dyktige kollegaer i Ulstein for tverrfaglig innsats gjennom mange år.

Flere andre priser ble også delte ut, og Jets Vacuum fikk Berekraftsprisen, Nye Ålesund kommune fikk Årets Brand, og Tango Seaweed som fikk prisen for beste industrinykommer.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078