23948sdkhjf

Et nytt industriparti er på trappene

Oljearbeidere og andre som jobber i industrien kan foran Stortingsvalget om to år ha et nytt alternativ å stemme på: Industripartiet (IP).

Partiet er etablert av en som har vært medlem i Arbeiderpartiet i 30 år, men har fått nok av broilere og snakk om "nedbygging" av norsk oljeindustri.

Initiativtaker Owe Ingemann Waltherzøe sier til NRK at Ap er overtatt av akamedikere og folk som ikke har hatt skoa på. Han har bakgrunn fra både Gullfaks og Gudrun i Nordsjøen og er nå konserntillitsvalgt på Equinors hovedkontor på Forus.

Ifølge NRK er Walhterzøe i full sving med å samle oppslutning om partiet. Det gjøres ved å spre budskapet på Facebook, på oljeinstallasjoner og på andre industriarbeidsplasser. Et krav for å bli tillitsvalgt i partiet er at de må ha minst 10 års arbeidserfaring.

Waltherzøe mener at Ap lefler for mye med miljøbevegelsen og om en mulig stenging av oljekranene på et bestemt tidspunkt. Han understreker at han ikke er klimafornekter, men at man vil ta i bruk den verdensledende kompetansen som finnes i Norge for å løse "vår del av miljøutfordringene". Han tenker seg et parti for arbeidere i olje- og fiskeriindustrien. Han mener heller ikke Høyre er et parti for IPs medlemmer med sentralisering og tilrettelegging for finansnæringen.

- De glemmer industriarbeidsplassene i distriktene, og liberaliseingen har gått for langt, mener han.

Eksperter NRK har snakket med har lite tro på at et Industriparti kan få stor oppslutning ved et valg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079