23948sdkhjf

«Viking Neptun» blir grønt

Wärtsilä har fått oppdraget med å levere et nytt framdriftssystem som er basert på hybrid drift for offshorefartøyet «Viking Neptun».

 «Viking Neptun» er eid og drives av Eidesvik, og er et offshorefartøy. I en pressemelding går det fram at dette er det tredje skipet som Wåärtsilä skal oppgradere med en hybrid framdriftsløsning.

Fordelene ved å gå inn for en slik framdriftsløsning er mange. Miljøavtrykket blir vesentlig mindre ved at det vil redusere fartøyets drivstoffkostnader, få en bedre miljøprofil og ved at vedlikeholdskostnadene også vil bli redusert.

– Industrien går mot en ny teknologisk tidsalder med større effektivitet og mer bærekraftig drift. Våre hybridløsninger er godt etablerte og velprøvde, og dette siste prosjektet er ytterligere et bevis på hva slags kompetanse vi har på dette feltet, sier Cato Esperø. Han leder salgsavdelingen i Norden og Baltikum for Wärtsilä Marine.  

For Eidesvik er det viktig at deres fartøy er mest mulig grønne. Ferdigstillelsen av «Viking Neptune» vil være klar i løpet av en seksmånedersperiode.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141