23948sdkhjf

Nordic Steel kjøper IKM Stainless Technology

Nordic Steel AS og IKM Gruppen AS har onsdag signert en avtale der Nordic Steel AS kjøper 100 prosent av aksjene i IKM Stainless Technology AS.

Det går fram av en pressemelding.

- I lengre tid har Nordic Steel AS vokst organisk sammen med kundene. Det at store kunder i alle bransjer ønsker mer fra oss er en stor tillitserklæring. Vi blir utfordret på større prosjekter og har evnene til å gjennomføre, men noen av jobbene har vi dessverre måttet takke nei til på grunn av kapasitet, sier Børre Lobekk, daglig leder i Nordic Steel AS. 

For å imøtekomme kundenes behov og ønsker om utvidet samarbeid, har Nordic Steel i lang tid sondert aktuelle oppkjøpsalternativer. Selskapets førstevalg har hele tiden vært IKM Stainless Technology AS – et selskap med mange dyktige ansatte, en god kultur, høy kvalitet på leveransene og stolthet i arbeidet er verdier som er felles for begge selskapene.

- IKM Gruppen AS har som langsiktig strategi å bygge ned mekanisk virksomhet i egenregi og har lenge jaktet en solid og fremtidsrettet eier for IKM Stainless Technology AS. Nordic Steel AS har hatt en flott utvikling som vi har dyp respekt for. De er det selskapet vi sammen med IKM Stainless Technology AS mener kan tilføre markedet mest verdi i tiden fremover, sier Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM Gruppen AS.

Begge parter er enige om at bransjen fortsatt har behov for å konsolideres selv om det for øyeblikket er «godt trykk» i regionen. Man kan ikke forvente annet enn at økt konkurranse fra utlandet vil gjøre seg gjeldende i enda større grad fremover. Èn stor aktør, med tyngde til å gjennomføre større prosjekter er noe de seriøse aktørene i flere bransjer virkelig etterspør. Alt fra engineering, utvikling, platebearbeiding, sveising og montasje vil man kunne få fra et og samme sted.

Samlet for 2019 vil selskapene omsette for omtrent 250 millioner kroner fordelt på over 80 ansatte og være godt posisjonert for videre utvikling sammen med eksisterende og nye kunder.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078