23948sdkhjf

Anker «usaklig» oppsigelsesdom

Sjøfolk ansatt i Rieber har levert anke til Høyesterett. Tre sjømannsorganisasjoner mener at deres medlemmer ble usaklig sagt opp.

Saken dreier seg om at ansatte i Rieber ble sagt opp av Bergensrederiet. Rieber la, ifølge Sysla.no ned sitt eget bemanningsselsap GC Rieber Crewing, og flere ble avskjediget. Selskapet leide så inn noen av de samme folkene gjennom et eksternt bemanningsselskap – kalt OSM.

Les også: Kjøper seismikkskip for fem milliarder

De tre sjømannsforbundene mener at oppsigelsene må ha vært ulovlige, og anker nå saken til Høyesterett, skriver Sysla.

I en melding fra den ankende part heter det at «ankepartene mener at Rieber-konsernet i realiteten gjennom selskapsrettslige beslutninger og organisering av arbeidsgiverfunksjonen har omgått stillingsvernet og byttet ut norske med utenlandske sjøfolk uten at lovens vernestandarder er gitt noe effektivt vern”.

Sjømannsorganisasjonene mener at deres mdlemmer var ansatt i GC Rieber Shipping, men tapte altså i lagmannsretten da saken var oppe der. Ankepartene mener at lagmannsretten i for liten grad har tatt utgangspunkt i at skipsarbeidersloven er en vernelov for arbeidstakere til sjøs.

For sjømannsforbundene er saken prinsipielt viktig.

Rederiet har fått en frist på seg til å gi et tilsvar, før det blir endelig bestemt om saken vil havne i Høyesterett. En avgjørelse om dette vil trolig være klar før jul.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078