23948sdkhjf

Rederi vil engasjere bergingsfirma

Den russiske trålen som ligger med kjølen opp i Tromsøs havnebasseng, vil etter alle solemerker bli snudd og fraktet til Russland. Det er ønsket fra rederiet.

– Det ser ut til at rederiet vil engasjere et bergingsfirma for å rette opp tråleren på kjøl der den ligger, pumpe den for vann og planlegge tauing. Skroget har ingen store hull og ser ut til å være bra tett, så når de får den opp og lenset for vann vil den nok flyte, sier innsatsleder Kaj Christiansen i Tromsø brann og redning til NRK.

Sist helg ble det klart at Kystverket har pålagt rederiet som eier tråleren «Bukhta Naezdnik» å fjerne vraket. Ifølge flere medier kan dette imidlertid ta lang tid. Det er snart gått ei uke siden den russiske tråleren begynte å brenne. Torsdag formiddag i forrige uke kantret båten som følge av brannen.

Havnedirektøren i Tromsø sier til Nordlys at han ikke er sikker på om tråleren er borte før jul. Han forsikrer imidlertid at de kommer til å pushe saken.

Forsikringsselskapet til trålens eiere, er de som har formelt ansvar for båten, og det har ytret ønske om å overta vaktholdet ved vraket. Det har de selvsagt rett til, men det må gjøres i henhold til miljøhensyn.

Skroget skal ikke ha skader, men dykkere skal ned å undersøke fartøyet, for å se om det er mulig å heve det, og taue det til Russland. Det er også uvisst om det er mulig å redde tråleren, eller om den må hugges opp.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094