23948sdkhjf

SE VIDEO: Røkkes superskip tauet til Norge

I dag, torsdag, ankom forskningskipet «REV Ocean» Norge. Slepet fra Romania til verftet Vard Brattvåg tok 30 dager.

«REV Ocean» er et av verdens mest avanserte forskningsfartøy, og eies av Kjell Inge Røkke. Etter å ha blitt bygget ved Vard Tulcea-verftet i Romania, kom fartøyet til Vard Brattvåg torsdag – etter 30 dagers tauing.

- I dag er et av de mest spennende øyeblikkene i utviklingen av vårt forskningsskip. Vi ser nå med stor forventning på at skipet utvikles til et fullverdig og operativt fartøy, med topp moderne vitenskapelig utstyr som skal installeres. Dette er en viktig milepæl for å nå vårt oppdrag om å oppnå ett sunt hav, sier Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean i en pressemelding.

Erik Haakonsholm, ny daglig leder for Vard offshore og spesialiserte fartøy og sjef for Vard Design er klar for å sette i gang med utrustningen av det nye fartøyet.

- Vard har vi lang erfaring med å bygge sofistikerte og spennende fartøyer, sier Haakonsholm, og fremholder at de har tradisjon for utfordringer, og at dette prosjektet vil føre mye godt med seg for verftet og de ansatte.

REV Ocean vil være utstyrt for å utføre oppdrag som dekker hele det globale marine økosystemet og vil bli utstyrt for testing og utvikling av nye løsninger. Fartøyet vil bli brukt av forskere og innovatører for løsningsorientert forskning som utforsker spørsmål som effekten CO2-utslipp har på havet, plastforurensning og beskatning av fiskeressursene.

Fartøyet er 182,9 meter langt og vil ha kapasitet til å ha 55 forskere om bord og et mannskap på 35. Utstyr ombord inkluderer vitenskapelige trål, ekkoloddsystemer, laboratorier, auditorium, moonpool, Triton ubåt med 2300 meters dybdekapasitet, en ROV med 6000 meters dybderekkevidde og avansert kommunikasjonsutstyr.

Skipet skulle vært ferdig i løpet av 2020, men er forsinket og blir ikke klar før i 2021. 

REV Ocean er en ideell stiftelse etablert og finansiert av Kjell Inge Røkke sammen med marinbiolog Nina Jensen, tidligere administrerende direktør i WWF Norge (Verdens naturfond)

 

Kilde: Pressemelding fra REV Ocean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093