23948sdkhjf

Kantret russisk tråler bygd i Norge

Tråleren, som brant og kantret i Tromsø torsdag, er bygget av det norske verftet Sterkoder. Det vil ta noe tid å få hevet tråleren.

Det skriver NRK i en kort melding torsdag ettermiddag. Sterkoder i Kristiansund bygde tråleren i 1991, og fartøyet har også vært eid av et rederi på Sunnmøre under havnet «Havbris», før det i 2012 ble solgt til et russisk rederi.

BYGDE TRÅLEREN: Sterkoder i Kristiansund bygde tråleren som brant og kantret i Tromsø torsdag. Fartøyet ble bygd i 1991. FOTO: STERKODER

Fredag morgen meldes det om at det fortsatt brenner i tråleren, og det betyr at brannmannskap ikke kommer til i hulrom om bord i båten. Operasjonsleder forteller til NRK at på et tidspunkt onsdag da brannen var på sitt verste, ble det mål 1000 grader i stålet.

Tråleren Bukhta Naezdnik begynte å brenne ved 11-tiden onsdag, og om lag ett døgn senere sto fortsatt røyken tett opp fra fartøyet, og etter ha fått slagside utover natt til torsdag, kantret tråleren torsdag formiddag. Da hadde Tromsø by holdt pusten lenge og vært lammet og avsperret over et større område grunnet eksplosjonsfare og sterk røykutvikling.

Utover ettermiddagen og torsdag kveld ble tråleren stabilisert, og politiet opplyser at de har kontroll over situasjonen.

Men det vil ta noe tid å få hevet tråleren, selv om havnemyndighetene ønsker å få gjort dette så raskt som mulig for å hindre utslipp og forurensning. I tillegg vil det kantrede fartøyet skape problemer for annen trafikk i en hektisk havn.

Det skal ha vært et norsk selskap som utførte vedlikeholdsarbeid og reparasjon da det begynte å brenne. Aftenposten skriver at brannen trolig startet på grunn av sveisearbeid bak i båten, som så har spredt seg til fiskegarn om bord.

Kommenter artikkelen (4)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064