23948sdkhjf

Valgte Ulstein Blue Box

Rederiet Golden Energy Offshore i Ålesund har valgt å installere Ulstein Blue Box på to av skipene sine. – Med Blue Box om bord, kommer vi til å redusere drivstofforbruket og miljøavtrykket vårt ytterligere, noe som er svært viktig for oss, sier reder Per Ivar Fagervoll.

Les også: Skip ødela kaianlegg

Golden Energy Offshore er et selskap som har tatt klare miljøvalg og står fram med en grønn profil. I fem år har de vært sertifiserte innen ISO 50001 – Energistyring. De er også sertifiserte innen ISO 9001 – Kvalitetsstyring, ISO 14001 – Miljøstyring og OHSAS 18001 (ISO 45001) – Helse og Sikkerhet. I tillegg har de satt seg egne mål innen flere av FNs bærekraftsmål. Sammen med Ulstein går de nå inn i et pilotprosjekt på Blue Box på to av skipene sine.

- Med dette pilotprosjektet og programmene som følger den avtalen får vi muligheter til å konsolidere, bearbeide og analysere data, samt muligheten til å målrettet fokusere på energieffektivisering. Dette har stor innvirkning på miljøprofil og bærekrafttilpasning, samt identifisering av optimalisert «grønn» drift,  sier reder Per Ivar Fagervoll.

– For oss har miljøstandpunktet vært enkelt. Gjennom flere samarbeid, andre pilotprosjekt og enkeltstående tiltak har vi redusert forbruket på skipene våre vesentlig. Det vises på drivstofforbruket og lokale utslipp, og det vises igjen på bunnlinja, understreker han.

- Vi sparer kostnader gjennom reduserte drivstoffutgifter. Men ikke minst, så ser vi at våre kunder etterspør moderne skip med lavt forbruk og utslipp. Våre skip er i fullt arbeid, og det er vi svært fornøyde med, forteller Fagervoll.

Les også: Ber Hurtigruten avslutte «hotell-driften» av skip

Blue Box er en enkel løsning for å koble skipenes datasystem til skyen for å gi løpende tilgang til viktig informasjon som motoroppsett og hastighet. Både de ansvarlige som jobber om bord, men også de som sitter i rederiets kontor på land, vil få enkel og oversiktlig tilgang til disse dataene. Golden Energy Offshore ønsker å installere Blue Box på to søsterskip, Energy Duchess og Energy Empress. Disse er av samme design, har samme systemene om bord, og arbeider i samme område. De kan derfor lett sammenliknes. Gjennom analyser av data kan man se hva slags type operasjonsmoduser som er mest effektive.

Med slike dataanalyser som brukerstøtte vil det være lettere å vurdere hvordan man best skal drifte skipet. Dette vil føre til at miljøfotavtrykket fra skipene vil bli redusert.

Ved å hente data frå Blue Box-skytenesten kan rederiet velge å enten få direkte tilgang til rådata for egen analyse, eller ferdig analyserte data via rapportmodulen. De som jobber på brua har et oversiktlig skjermbilde og varslingssystem som gir råd i sanntid over hvordan man på best økonomisk og miljøvennlig måte kan operere fartøyet.

Systemet gir dermed et stort potensial for drivstoffinnsparinger og reduserte utslipp.

Rederiet Golden Energy Offshore ble etablert i 1929 og har en flåte på åtte skip. Rederiet har satt høye miljøstandarder, og har en rekke IMO-sertifiseringer.

 

Kilde: Pressemelding fra Ulstein

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094