23948sdkhjf

130 mister jobben i Kongsberg Maritime

For å tilpasse meg markedet er Kongsberg Maritime nødt til å redusere kostnadene, og selskapet melder tirsdag at 130 ansatte mister jobbene sine.

Det melder NRK. De ansatte ble innkalt til et allmøte tirsdag der 130 av de frammøtte fikk vite at de mister jobber sine. De aller fleste som blir sagt opp har sin arbeidsplass på Sunnmøre.

Kommunikasjonsdirektør Annette Bonnevie Wollebæk i Kongsberg Maritime sier til NRK at det som nå skjer er en del av en prosess for å redusere kostnadene og tilpasse seg markedet.

– Vi er i rute med mange av de innsparingene vi har hatt som mål, men det er fortsatt noen områder der vi går med tap. Der skal vi gjøre videre tiltak for å bygge oss mer solide for videre drift, sier hun til NRK.

Bedriften vil nå starte drøftelser med de tillitsvalgte om hvem som er nødt til å gå fra jobbene sine, men det er mye som tyder på at det er avdelingene på Sunnmøre som blir hardest rammet av nedskjæringene. Det gjelder de som jobber med skipsdesign og dekksmaskineri i Ålesund, Hjørungvåg og Brattvåg.

Kuttene som nå kommer var varslet tidligere i år. I mai år ble det varslet at Kongsberg Maritime måtte kutte med 260 stillinger, og nå er totalt ansatte oppsagte kommet opp i 230.

Kongsberg Maritime har ifølge NRK 3400 ansatte i 34 land. Globalt skal 50 til 70 stillinger bort som følge av kostnadsreduksjoner.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094