23948sdkhjf

Equinor trenger Trump-godkjennelse for vindmøllepark

Tidligere i sommer ble Equinor tildelt kontrakten om å være ansvarlig for utbygging av en stor vindmøllepark i havet utenfor New York. Men utbyggingen må først få tillatelse fra klimafornekter Donald Trump.

Den amerikanske presidenten har ikke bare en rekke ganger uttalt at han ikke tror på menneskeskapte klimaendringer. Han mener at vindmøller kan gi kreft, og er derfor sterkt skeptisk til vindturbiner.

Equinor fikk tidligere i sommer en unik mulighet til å bygge en stor vindmøllepark til havs utenfor New York. Vindmølleparken skal kunne gi elektrisitet til en halv million mennesker i 30 år. Det skal reises et sted mellom 60 og 80 vindturbiner. Men for å få den endelige godkjennelsen må altså dette vurderes av Trump-administrasjonen, som mener at støyen fra vindmøllene kan føre til kreft. Trump sa dette selv under et møte tidligere i år.

Equinor-sjef Eldar Sætre har likevel et svært godt håp om at vindmølleprosjektet til havs utenfor New York skal bli en realitet. Verken han eller statsminister Erna Solberg, kjenner til at det foreligger noe forskning eller dokumentasjon på at vindmøller skal gi kreft. De kaller påstanden «absurd», men de er begge imidlertid oppmerksomme på at det kan være støyutfordringer og andre utfordringer ved bygging av vindmøller både på land og til havs. Dette er noe man i best mulig grad forsøker å ta hensyn til ved innføring av vindmøller.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109