23948sdkhjf

Oppdrag utført, må si opp ansatte

Island Frontier er inne i sin siste måned i drift som brønnintervensjonsfartøy for Equinor på norsk sokkel. Etter 17. oktober i år er fartøyet uten arbeid, og ansatte må derfor sies opp.

Fartøyet, som markerte starten for Island Offshore som rederi, har vært på kontrakt for Equinor siden 2006, og etter 13 år med god og effektiv drift er det altså slutt.

- Vi er evig takknemmlige for den innsatsen mannskapet vårt har lagt ned alle disse årene, og det er veldig synd at vi ikke lykkes med å forlenge kontrakten med Equinor. Fartøyet har bidratt til en betydelig verdiskaping for kunden gjennom mange år, sier administreraede direktør i Island Offshore, Tommy Walaunet.

Drøftinger med de tillitsvalgte er derfor gjennomført med hensyn til konsekvenser for de ansatte.

- Grunnet avsluttet kontrakt for Island Frontier og arbeidssituasjonen ellers, ser vi ikke noen annen utvei enn å legge fartøyet i opplag og iverksette bemanningsreduksjoner for å tilpasse drift og kostnader. Vi synes det er forferdelig trist å måtte la kompetente ansatte og gode kollegaer gå, men dagens situasjon er dessverre ikke forbigående og gir derfor ikke grunnlag for permitteringer på Island Frontier. Oppsigelser er dessverre eneste alternativ. Det er et paradoks at dette skjer nå når markedet generelt er i bedring, sier Walaunet.

MÅ SI OPP: Adm. dir. Tommy Walaunet I Island Offshore må gå til det tunge skrittet å foreta bemanningsreduksjon.FOTO: ISLAND OFFSHORE

- Vi har selvsagt ambisjoner om å skaffe videre arbeid for Island Frontier, og vi ser derfor mot nye operasjonsområder for fartøyet. Dette er likevel ventet å ta tid og langsiktig opplag må påregnes, sier han.

Antall ansatte som vil bli omfattet av reduksjonen er ennå ikke avklart.

 

Kilde: Pressemelding fra Island Offshore

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156