23948sdkhjf

Etablerer Nye Kleven – 60 mister jobben

Kleven Verft blir til Nye Kleven, et firma som i en overgangsperiode vil være kontrollert av bankene og Hurtigruten. 60 ansatte mister jobben ved verftet.

Det ble det opplyst om på et allmøte med de ansatte fredag. Det betyr at verftet overfører fasiliteter, deler av lån og ansatte fra det opprinnelige Kleven-selskapet over i Nye Kleven. Men verftet skal også fortsatt hete Kleven Verft AS, mens Gamle Kleven Verft vil fortsette med å eksistere parallelt for at man skulle ta vare på gamle forpliktelser, går det fram av en pressemelding fra Kleven fredag.

Der går det fram at Nye Kleven skal være et verdensledene nybyggingsverft, og skal være en foretrukket partner for avanserte fartøy innen flere forskjellige segment. «Nye Kleven vil også være det verftet i Norge som har størst grad av egen robotisert stålproduksjon og modulbasert skipsbygging», heter det videre fra selskapet.

Restruktureringen er nå fullført, og det betyr at verftet er sikret drift ut 2020. Det nye firmaet har fått starthjelp fra flere steder, i tillegg til kontrakter som sikrer drift ut neste år.

- Det er veldig fint at vi nå har fått på plass en helt konkret framtidsplan for videre drift av Kleven Verft. Målet er fortsatt å være et nybyggingsverft slik vi kjenner Kleven fra før, denne gang med en sterk kostnads- og risikokontroll. Men for å komme dit vi vil, må vi gjøre noen tiltak, sier administrerende direktør i Kleven Verft, Kjetil Bollestad, i pressemeldingen.

Kleven holder nå på å sluttføre arbeidet med hurtigruteskipet Fridtjof Nansen, og skal være levert ved nyttårstider. Når det arbeidet er ferdig, vil det bli mindre å gjøre på

- Det å nedbemanne er ikke noe vi gjør med lett hjerte, men det er et heilt avgjørende tiltak for at verftet skal kunne ha videre drift. Det blir hard jobbing framover, og alle må ha et ekstremt fokus på kostnader. Vi har ingen garanti for framtida, selv om vi har god tro på drift etter 2020, sier Bollestad videre.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203