23948sdkhjf

Trump truer Kværner

Gassrørledningen fra Russland til Tyskland, er noe ikke USAs president Donald Trump liker. Han truer selskaper som er med på prosjektet med sanksjoner. Kværner deltar i prosjektet.

Gassrørledningen mellom Russland og Tyskland, kalt Nord Stream 2, er 1200 km lang, og allerede er tre firedeler av ledningen bygget. Den skal være klar til å sende gass mot slutten av året.

USAs president Donald Trump liker ikke ledningen fordi den gjør tyskerne avhengig av russisk gass. Han truer derfor selskap som er med på byggingen med sanksjoner. En av de som deltar sentralt i prosjektet er norske Kværner, opplyser NRK.

NRK skriver at Kværner er ansvarlig for tilknytningspunktet på russisk side. Kontrakten som Kværner har fått på Nord Stream 2 er på ca 600 millioner kroner, og det norske selskapet følger nøye med på hva som skjer fra Washington og Det Hvite Hus om mulige sanksjoner mot prosjektet og dets underleverandører. Flere andre vestlige aktører er inne i prosjektet, som ledes av russiske Gazprom.

GASS TIL EUROPA: Gassrørledningen Nord Stream 2 skal gå fra Russland til Tyskland.

– Dette er et stort prosjekt for Kværner. Vi satte i gang her i mai i fjor, og mesteparten av arbeidet her kommer til å bli avsluttet mot utgangen av dette året, sier Kværners prosjektleder Olof Sjøberg til NRK.

Donald Trump mener at tyskerne blir gisler for Russland fordi de blir avhengig av gass fra den østeuropeiske stormakten. Trump ønsker i stedet at Europa skal kjøpe gass fra USA, som fraktes over Atlanteren med skip.

Også ledelsen for Nord Stream 2 er bekymret for mulige sanksjoner fra Trump, men uttaler til NRK at de har et godt håp om at sanksjoner ikke vil komme.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078