23948sdkhjf

Tekniske feil på fregattene

Det er oppdaget flere tekniske feil ved fregattene i den såkalte Fritjof Nansen-klassen, som KNM «Helge Ingstad» var en av.

Det er ABC Nyheter som melder dette, etter at de har fått innsyn i en seks siders rapport som flaggkommandør Rune Andersen har overlevert Havarikommisjonen. I rapporten går det fram at fregattene i Friftjof Nansen-klassen har hatt tekniske problemer – noen tiltak er iverksatt mens «pågående arbeid» er listet opp.

Havarikommisjonen har lovet at deres egen rapport skal være klar til ettårsdagen for kollisjonen mellom KNM «Helge Ingstad» og tankskipet TS «Sola». Kollisjonen skjedde 8. november i fjor.

Rapporten fra Andersen er basert på en intern undersøkelse av teknisk sikkerhet, og det framkommer at det avdekket «flere funn som er under saksbehandling», heter det i rapporten, ifølge ABC Nyheter.

«Blant de tingene man allerede har tatt tak i er en hul aksling mellom aktre generatorrom og girrommet som tillot vannmassene å spre seg», skriver ABC Nyheter videre. I rapporten heter det: «Det er nå gjennomført en varig reparasjon på de fire gjenværende fartøyene og saken er lukket».

I rapporten går det videre fram at ulykken har aktualisert behovet for et kontinuerlig arbeid med de kulturelle forutsetningene for sikkerhet i Marinen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094