23948sdkhjf

Vard designer og bygger hypermoderne tråler

Vard har signert en avtale om å designe og bygge en aktertråler for et russisk rederi. Fartøyet er utviklet av Vard Design i Ålesund, og skal bygges ved Vards verft i Vietnam.

 

Fartøyet med VARD 8 02-design, vil inneholde en rekke innovative løsninger for å sikre optimal produktivitet, bærekraft og effektivitet. Fartøyet, som designes og bygges for det russiske rederiet Luntos Co. Ltd., skal brukes til dypvannsfiske i svært utfordrende farvann.

Tråleren, som blir 80,4 meter lang og med en bredde på 16,7 meter, er spesialutviklet for Luntos. Det russiske rederiet driver primært fiske i Det Fjerne Østen i russisk fiskesone og Beringstredet. Fartøyet skal etter planen leveres i andre kvartal 2021, og kombinerer et trygt, komfortabelt og moderne arbeids- og oppholdsmiljø for fartøyets ansatte. Det er også ifølge en pressemelding fra Vard, også lagt stor vekt på fiskevelferd om bord med fokus på prosessering og lagring for gode fiskeprodukter i sluttfasen.

Nøkkelfunksjonene om bord er effektivt dekkutstyr, en avansert fiskefabrikk og to atskilte tanker for oppbevaring og frysing av fisk med en frysekapasitet på 170 tonn pr time.

Vard sier at de i samarbeid med Luntos også har sørget for at tråleren er slik utstyrt at det totale mijømessige fotavtrykket blir minst mulig. Motorkraften er innovativ med minst mulig energitap.

 

Kilde: Pressemelding fra Vard

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203