23948sdkhjf

Ny stor-kontrakt til Kongsberg

Kongsberg Defence & Aerospace har signert en ny kontrakt verdt 48 millioner dollar på nye våpenstasjoner (Remote Weapon Stations - RWS) til det amerikanske CROWS-programmet. 

«Ordreinngangen fra CROWS-programmet har vært god i tredje kvartal og med denne kontrakten er det til sammen signert kontrakter for 89 millioner dollar relatert til CROWS i løpet av kvartalet», skriver selskapet i en pressemelding onsdag.

Les også: Forsvarsmateriell valgte Kongsberg for leveranse av nytt NATO Bånd IV taktisk radiolinje system

- Denne ordren viser viktigheten av avtale basert på et rammeverk og vår posisjon som en leverandør av våpenstasjoner til USA, sier adm. dir. Eirik Lie i  Kongsberg Defence & Aerospace AS.

Ordrene er ifølge meldingen relatert til CROWS' rammekontrakt (Indefinite Delivery/Indefinite Quantity - IDIQ) som hadde et omfang på opptil 498 millioner dollar. Med de siste kontraktene har Kongsberggruppen nå signert kontrakter verdt 340 dollar, tilsvarende 68 prosent av den totale rammen.

Kongsberg Gruppen melder også at datterselskapet Kongsberg Hydroid har fått en modifikasjon på en tidligere tildelt rammekontrakt på rundt 52,3 millioner dollar knyttet til MK 18-familien av ubemannede undervannsfarkoster.

Kontrakten inkluderer opsjoner som kan bringe den totale kontraktsverdien opp til rundt 100 millioner dollar, fra tidligere 48 millioner dollar.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.11