23948sdkhjf

Fikk sin største kontrakt

Cflow Fish Handling har fått sin største kontrakt noensinne. Selskapet med base i Ålesund skal levere et komplett fiskehåndteringssystem

Systemet skal bli verdens største brønnbåt, oig det er Frøy Rederi som skal drifte den. Båten er for tiden under bygging ved det tyriske verftet Sefine Shipyard. Dette er Cflows kontraktspart.

Les også: Verdensledende oppdretter gir kjempekontrakt til MMC First Process

Dette går fram av en pressemelding, der det også heter at Cflow har vært med å utforme et nytt og innovativt brønnbåtkonsept med flere nye løsninger for fremtidens akvakulturnæring sammen med Frøy Rederi og Møre Maritime. Med hovedfokus gjennom mange år rundt optimal fiskevelverd for en fremtidsrettet og bærekraftig næring.

Den nye brønnbåten vil, når den er ferdig, bli nærmere 84 meter lang og 31 meter bred, og vil ha et lasterom med kapasitet på 7500 kubikkmeter. Det vil være det største i verden for en brønnbåt.

– En såpass stor båt krever naturligvis et fiskehåndteringssystem som er i stand til å prosessere store volumer av fisk. Jeg vil hevde at vi har markedets mest skånsomme løsninger for pumping, avlusning, transport og kjøling av fisk, og det har bidratt til å sikre oss denne kontrakten, sier Gunnar Hoff, CMO og leder av fiskeri- og akvakultur-forretningsområdene i Cflow i pressemeldingen.

Cflow skal levere et komplett levende fiskehåndteringssystem. Det komplette fiskehåndteringssystemet fra Cflow består blant annet av skyveskott til båtens lasterom er også del av leveransen. Utstyret skal leveres i løpet av 2020 og første del av 2021. I tillegg har Frøy Rederi og Sefine Shipyard opsjoner på å utruste brønnbåten med ytterligere fiskehåndteringsløsninger om bord.

Les også: Sammen om hybride framdriftssystem

Verdien på kontrakten er ikke oppgitt, men det opplyses i meldingen at det er den største enkeltkontrakten i selskapets historie.

– Størrelsen på kontrakten reflekterer størrelsen på brønnbåten og fiskehåndteringssystemet hennes. Da skjønner man at dette er en viktig kontrakt for oss. Dette blir en imponerende brønnbåt og vi er stolt av å kunne være en bidragsyter til prosjektet, sier Arnstein Johansen, adm. dir. i Cflow.

– Da vi gikk inn på eiersiden av Cflow, var intensjonen å kombinere selskapets unike kompetanse og teknologi innen fiskevelferd med væskehåndterings- og pumpekompetansen til PG Flow Solutions. Denne kontrakten bekrefter at vi er i ferd med å lykkes med denne tilnærmingen, med Cflow som konsernets spydspiss inn mot akvakulturnæringen, sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions-konsernet.

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.047