23948sdkhjf

Flytende havvind kan gi leverandørindustrien ny boost

Dette kan bli realitet dersom konklusjonene i en ny rapport slår til. Det forutsetter en statlig subsidiering på 36 milliarder kroner.

Det er Menon Electronics som spår en positiv framtid for norsk havvind-industri. Rapporten konkluderer med at en ny havvind-industri kan gi opp til 128.000 arbeidsplasser. Det laveste anslaget for arbeidsplasser ligger på 11.000. Verdiskapningen kan ligge på mellom 10 og 117 milliarder kroner de neste 30 årene, heter det i rapporten fra Menon Electronics.

De mest positive anslagene forutsetter imidlertid en statlig subsidiering på 36 milliarder kroner, skriver flere medier. Ved en slik statlig støtte kan myndighetene være med på å skape et marked hjemme hvor norske leverandører kan bevise for verden at de kan levere det som trengs. Med andre ord kan norsk leverandørindustri gå positive tider i møte, dersom anslagene skulle slå til.

Rapporten er utarbeidet for Norwegian Offshore Wind Cluster i samarbeid med Norsk Industri, Norges Rederiforbund, Eksportkreditt Norge, den marine industriklyngen GCE NODE, Haugaland Vekst og Greater Stavanger.

Adm. dir. i Rederiforbundet, Harald Solberg, mener mulighetene for havvind er store og kan være framtiden, men det krever fra myndighetene å utvikle Norge som energinasjon.

Den viljen ser vi i Danmark, Storbritannia, Nederland og Tyskland. Vi etterlyser den samme viljen fra Norge, sier han til E24.

I rapporten, som blir lagt fram på en konferanse mandag, går det fram at havvind kan ta opp mot 20 prosent av det globale markedet.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125