23948sdkhjf

Ble avhørt etter tankskip-brann

Et tankskip som lå til kai på Stureterminalen, begynte å brenne fredag formidddag. Senere på kvelden ble mannskapet om bord avhørt av politiet.

Brannen ble slokket etter et par timers tid.

Det var tankbåten «Dubai Harmony» som hadde fått brann i maskinrommet, og svart røyk kom ut. Det var 40 kubikk drivstoff om bord i tankskipet. Brannen førte til at ansatte på olje- og gassterminalen er blitt evakuert.

Etter et par timers hektisk slokkearbeid, fikk man til slutt kontroll over brannen, og den ble slokket.

Nå melder Sysla at politiet fredag ettermiddg og kveld avhørte mannskapet på tankskipet. Det var totalt 23 mennekser om bord i det 250 lange skipet da brannen brøt ut. Tankeren fikk en svak krenging i forbindelse med brannen.

Bakgrunnen for avhørene skal ha vært at man ville forsøke å finne en mulig årsak til hvorfor brannen startet på det 14 år gamle fartøyet. "Dubau Harmony" er registrert i Libya.

Det var i helgen uvisst hvor lenge skipet måtte ligge til ved Stureterminalen. Politiet skal først finne ut om tankeren i det hele tatt er sjødyktig etter brannen.

Stureterminalen kom i almennhetens søkelys i fjor da mannskapet på KNM «Helge Ingstad» trodde at lysene på tankskipet de kolliderte med var lysene fra Stureterminalen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.535