23948sdkhjf

Anker dom i spesiell sak

Laksepakkeriet ble dømt til å betale erstatning til polske arbeidere som ble nektet arbeid. Nå anker Sund laksepakkeri på Stord dommen.

Dette skriver NTB i en melding. Det var Fri Fagbevegelse som først skrev om at dommen fra i sommer ankes fra laksepakkeriets side.

Saken er spesiell fordi Sund laksepakkeri gikk konkurs, men det ble stiftet et nytt selskap på samme sted med de samme kundene. Da var det kun de arbeiderne som ikke var fagorganiserte som fikk jobb i den nye bedriften.

Det var da de 45 polske arbeiderne gikk til tingretten, og de fikk medhold i saken sist sommer. De ble tilkjent flere 100.000 kroner hver i erstatning for tapt inntekt og oppreisningserstatning.

Lakseselskapet sto imidlertid på sitt, og hevdet at den nye driften ikke var en fortsettelse av den gamle. Det hevder selskapet fortsatt, og har anket dommen.

Laksepakkeriets advokat Dag Borgen Nøtvedt mener retten gjorde feil siden Sund Laksepakkeri er gjort ansvarlige for det som skjedde i bedriften som gikk konkurs, og at det var på grunn av hver enkelts opptreden at de ikke fikk jobb i det nye selskapet.

– Oppførselen betyr at de ikke er kvalifisert, og det er en lovlig forskjellsbehandling etter Arbeidsmiljøloven, sier Nøtvedt til Fri Fagbevegelse.

Advokat for de tidligere ansatte, Edvard Bakke, syns det er overraskende at selskapet anker ettersom dommen i Bergen tingrett var enstemmig. Han mener at det i anken kun gjentas tidligere påstander som dommerne i Bergen tingrett var uenige i.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.189