23948sdkhjf

Oljeopprydding i gang ved terminalen på Bahamas

Equinor fortsetter håndteringen av oljeutslippet ved terminalen South Riding Point på Bahamas etter orkanen Dorian. Oppryddingslag er i gang med å samle opp olje og lagre dette på tank.

Dette skriver Equinor i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Oljeutslippsspesialister fortsetter å vurdere skadene og planlegge den videre oppsamlingen og rengjøringen som skal skje i området.

Det første oljevernutstyret er på plass og i tatt bruk, og ytterligere materiell tas i bruk etter hvert som det ankommer. Equinor forventer å trappe opp opprydningen betraktelig i løpet av de neste dagene i tett dialog med lokale myndigheter.

Det er fortsatt selskapets vurdering at det ikke lekker olje fra terminalen. Et område med et potensielt produkt i åpent vann som ble rapportert tidligere, er bekreftet å være en forekomst av tang, og ikke et oljeprodukt.

Et annet område med potensielt produkt 70-80 kilometer nord-øst for terminalen på den andre siden av Grand Bahama Island er observert fra luften og resultatene blir undersøkt. På det nåværende tidspunkt er det ingen indikasjoner på at terminalen er kilde for dette.

Equinor fortsetter å følge opp sine medarbeidere på Bahamas. Dette inkluderer losji og andre nødvendigheter for ansatte og deres familier som har fått sine hjem ødelagt av orkanen.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11