23948sdkhjf

Ikke funnet endelig årsak til fiskebåtbrann

Fiskebåten «Astrid Sofie» ble utsatt for en eksplosjonsartet brann utenfor Haugesund i slutten av november i fjor. Så gikk fartøyet ned.

Nå har Havarikommisjonen gjort ferdig sin undersøkelse og offentliggjort sin rapport. Den viser at de har funnet ut hvor brannen startet, men ikke årsaken til den.

– Det er umulig å fastslå i hvilket rom brannen startet, men det er all grunn til å tro at det var i et av dem, sier avdelingsdirektør Dag Sverre Liseth i Statens havarikommisjon til Fædrelandsvennen. Fiskebåten «Astrid Sofie» hadde tilholdssted Mandal.

Mannskapet kom seg om bord i en redningsflåte fra et passasjerfartøy som var i nærheten da den eksplosjonsartede brannen fant sted 28. november i fjor.

Fædrelandsvennen skriver at Havarikommisjonen drøfter to ulike muligheter til brannårsak i sin rapport. Det ene er at den startet i eller i nærheten av en av dataskjermene i styrhuset, da skjermene her var helt svarte. Eller at verktøy kan ha rullet fram og tilbake på dørken på verkstedet, og slått gnist og dermed antent brennbart materiale.

Fædrelandsvennen skriver at mannen som kjøpte «Astrid Sofie», Bjørn Kjellby fra Mandal, nå har kjøpt ny båt med samme mannskap. Han skal visstnok ha kjøpt «Astrid Sofie» for 75 millioner kroner bare to måneder før den brant og sank utenfor Haugesund.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.688