23948sdkhjf

Hydro slankes

Hydro skal kvitte seg med inntil 735 ansatte – primært i Tyskland, men også Norge vil bli rammet.

Det går fram av en børsmelding fra selskapet tirsdag.

Hilde Merete Aasheim følger dermed opp det hun varslet da hun tiltrådte som konsernsjef i mai i år: Snarlige tiltak for å bedre lønnsomheten og fremtiden for Hydro.

Utfordringene i Brasil synes nå løst, og nå kommer sparetiltakene fra Aaasheim. Inntil 735 ansatte, i all hovedsak ansatte ved deres anlegg i tyske Grevenbroich, mister jobbene sine.

Restruktureringen inkluderer en planlagt nedleggelse av deler av folie- produksjonen ved Grevenbroich i Tyskland, i tillegg til forbedringstiltak på tvers av organisasjonen. Nedbemanningen et ledd i den strategiske gjennomgangen av Hydro-selskapet Valsede Produkter, som de seneste årene har levert dårlige resulater.

Selv om det vil være flest tyske ansatte som blir rammet av omstruktureringen, vil også Hydro Holmestrand i Vestfold og Hydro Karmøy i Rogaland bli berørt. Her er det henholdsvis  420 og 220 ansatte. Det er uklart hvor mange av disse som vil merke kuttene. NRK opplyser at fagforeningene ved de norske avdelingene er med i prosessen.

Hydros valsevirksomhet har de siste årene levert skuffende økonomiske resultater.

– Vi tar nå betydelige grep for å styrke vår lønnsomhet, sier Einar Glomnes, konserndirektør for Valsede Produkter, i børsmeldingen.

Restruktureringen av personalkostnadene skal bli redusert med nær 60 millioner Euro årlig.  Kuttene kommer med en reduksjon på 226 årsverk av hovedlinjen for folie innen utgangen av 2020. Mens 117 årsverk skal skje ved nedleggelse av den tidligere varslede folielinjen ved utgangen av 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14