23948sdkhjf

– Vi vil rense opp oljeutslippet på Bahamas

I etterkant av orkanen Dorian er det rapportert om store ødeleggelser over hele Bahamas. Equinor vil rense opp utslippene fra oljeterminalen South Riding Point. Ressurser blir mobilisert så raskt som mulig for å sikre mennesker, miljøet og anlegget.

Dette skriver Equinor i en pressemelding søndag.

Når orkanen traff hadde Equinor 54 ansatte på Grand Bahama. Alle ansatte er bekreftet å være sikkerhet og de blir ivaretatt bl.a. ved at de får utlevert vann og mat.

South Riding Point-terminalen har blitt skadet av orkanen og olje er observert på bakken på terminalområdet og i omkringliggende områder. Størrelsen på utslippet er ikke avklart.

Basert på siste visuelle inspeksjon har vi ingen indikasjoner på fortsatte lekkasjer fra tankene eller oljeutslipp fra terminalen til hav eller strender. Ytterligere undersøkelser pågår for å vurdere det totale omfanget av utslippet.

Vi har sikkerhetspersonell på terminalen som jobber for å sikre området og identifisere potensielle farer.

Equinor har sikret fartøy og utstyr for oljevernrespons i Port Fourchon, Louisiana og fra ulike havner i sørøstlige Florida. Noe er allerede på vei, og noe avventer tollklarering. Det vil være på vei så raskt som mulig. Ved ankomst vil oppryddingen starte umiddelbart.

Utstyret som er mobilisert inkluderer skimmere, oljelenser, absorberingsutstyr, pumper, høytrykksvaskere og båter.

Situasjonen er komplisert og utfordrende, og skader på infrastruktur hindrer framdrift for hjelpetiltak og respons.

Equinor har nesten 100 ansatte i beredskapsorganisasjonen i Norge og USA som jobber koordinert sammen med våre ansatte på Grand Bahama.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156