23948sdkhjf

Regjeringa vil bruke mer penger på CO2-fangst

I statsbudsjettet for 2020 vil regjeringa bruke 225 millioner kroner til det videre arbeide med fullskala fangst og lagring av CO2.

- Dette er tilstrekkelig til å fortsette framdriften i planleggingen av prosjektet i 2020, inkludert statens del av den brønnen som skal bores, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

Mens størstedelen av beløpet går til brønnboringen, skal 50 millioner brukes på videre arbeid ved Norcems sementfabrikk i Brevik i Telemark og Fortum Oslo Varme.

- Med dette følger vi opp ambisjonen til regjeringa om å realisere fullskala CO2-håndtering i Norge, gitt at dette gir teknologiutvikling i et internasjonalt perspektiv, sier Freiberg.

I revidert nasjonalbudsjett i vår satt regjeringa av 345 millioner kroner ekstra til undersøkelser av havbunnen i et område i Nordsjøen der det kan være mulig å lagre CO2.

Formålet med CO2-prosjektet er å få på plass et system der CO2 fra industrianlegg blir fraktet ut i Nordsjøen og blir lagret under havbunnen. Dette vil redusere mengden CO2 som blir sluppet ut i atmosfæren.

Freiberg antar at investeringsavgjørlsen kan bli fattet i 2020 eller 2021.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11