23948sdkhjf

Første elektriske Nesoddbåt på plass i Oslo

| Av Redaksjonen | Tips redaksjonen om en historie

Etter tre måneders intens ombygging er MS «Kongen» nå på plass igjen i Oslofjorden – lastet med en batteripakke på 26 tonn. Dermed har landets største bilfrie passasjersamband i løpet av sommeren tatt et stort steg mot å bli utslippsfritt. Det markerer et viktig bidrag til målet om utslippsfri Oslo Havn.

Les også: Osloferjene blir elektriske

– Som Europas miljøhovedstad kan Oslo skryte av at Kongen er første båt som er bygget om til elektrisk drift. Det legges merke til – og Oslo er en foregangsby innen elektrifisering av kollektivtransport internasjonalt sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen. – I Oslo mener vi alvor. De siste årene har vi jobbet knallhardt med å kutte utslipp. Med felles ambisjoner, drivkraft og vilje, så lykkes vi med gode miljøløsninger som bidrar til en bedre by å leve og reise i.

REDUKSJON: Elektrifiseringen av Kongen bidrar til en reduksjon i CO2-utslipp fra båttrafikken på 34 prosent og en reduksjon i årlige NOx-utslipp fra båtene med over fem tonn, eller ca. 12 prosent. FOTO: RUTER

Det var i oktober i fjor at Norled som operatør på sambandet B10 Nesodden – Aker brygge, signerte endringsordre på eksisterende kontrakt med Ruter om å elektrifisere de tre båtene Kongen, Dronningen og Prinsen. Nå er første båt ferdig ombygget ved Horten Skipsreparasjoner (HSR)

– Å ha en elektrisk «Kongen» på plass i Oslo i dag, bare ti måneder etter at vi annonserte at Nesoddbåtene skal elektrifiseres, viser at det nytter å sette miljøkrav, og at det finnes både vilje, kompetanse og løsninger tilgjengelig i Norge for å lykkes med å skape et mer miljøvennlig alternativ, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Les også: Ny kontrakt til Hellesøy Verft

Elektrifiseringen av Kongen bidrar til en reduksjon i CO2-utslipp fra båttrafikken på 34 prosent og en reduksjon i årlige NOx-utslipp fra båtene med over fem tonn, eller ca. tolv prosent.

– Akershus har i sommer tatt et regionalt klimaløft med en modernisering av busstilbudet på Romerike, og elektrifisering av Kongen, som første Nesoddbåt. Fjorden er en sentral samferdselsåre som binder regionen vår sammen, og dette er først og fremst en gledens dag for de 2,8 millioner årlig reisende med Nesoddbåtene, som får en utslippsfri og enda mer stillegående reise, sier fylkesordfører i Akershus Anette Solli.

DEN FØRSTE: Den første elektriske Nesoddbåten - "Kongen" - på plass i Oslo.FOTO: RUTER

En elektrifisering av de tre båtene som går mellom Aker brygge og Nesoddtangen vi bidra til at utslipp av CO2, NOx og partikler fra de tre båtene forsvinner. Det vil gi en CO2-reduksjon på cirka 70 prosent av Ruters totale båttransport, når de tre båtene er elektriske. De årlige NOx-utslippene reduseres med 20 tonn, som utgjør 45 prosent av utslippene fra båt.

Les også: Ferje grunnstøtte

Arbeidet med å bygge om MS «Kongen» fra flytende naturgass til elektrisk drift startet opp i begynnelsen av juni i år. Arbeidet som HSR har gjort på MS «Kongen» har vært omfattende, med 150 mann som har jobbet 25.000 timer. Det startet med demontering og fjerning av gassanlegg, gasstank og alt gassutstyret som var på båten. Det utgjorde totalt 36 tonn jern. Innen man kunne starte prosessen med å bygge det 26 tonn tunge batteriet, del for del og under dekk, var det på grunn av batteriets størrelse og vekt nødvendig å bygge og sikre nye rom og fundamenter. Deretter ble batterisystemet på 2018 KW/h montert i rommet hvor gasstanken sto tidligere. Den nye elektriske batteripakken tilsvarer batteriene man finner i 20 Tesla’er eller 50 Nissan Leaf.

– Dette er en viktig milepæl for Norge, for Oslo og Nesodden, og vi i Norled er svært glade for at vi får gå i front og bidra til et utslippsfritt kollektivtilbud sammen med Ruter. Det er svært mange som har bidratt til at vi lykkes, og den samarbeidsviljen og innstillingen vi opplever fra ikke minst Horten Skipsreparasjoner, men også vår oppdragsgiver Ruter og andre samarbeidspartnere, har vært viktig. Det nytter ikke å bare snakke om grønne visjoner og mål, det må handles, og det er pådriverne og utførerne bak en elektrisk «Kongen» et gledelig bevis på, sier konsernsjef i Norled Ingvald Løyning.

FORNØYDE: Sigvald Løyning, konsernsjef i Norled, adm.dir. i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, Marius Gjerset i Zero, byråd for miljø- og samferdsel, Lan Marie Berg, Nesodden-ordfører Truls Wickholm, leder for hovedutvalget for samferdsel, Solveig Schytz og fylkesordfører i Akershus, Anette Solli. FOTO: RUTER

Mens båten har blitt bygget om ved Horten Skipsreparasjoner i sommer, pågår arbeidet for å få på plass hurtiglading på kaia. Det er omfattende bygging av ny trafostasjon inne i det historiske bygget på Rådhusbrygge 4, med Sporveien som byggherre. Her installeres det et moderne landstrømanlegg på åtte MW, som er nok strøm til at all Ruters båttransport kan elektrifiseres.

Les også: To nye ferger skal designes i Norge

– Vi vet at det er viktig for folk å kunne reise mest mulig bærekraftig. Da må vi kunne tilby kundene den muligheten. Det gjør vi når vi elektrifiserer landets tyngste bilfrie passasjersamband. Vi ser det som en god investering i grønn teknologi, som er viktig og riktig å gjøre, sier Bernt Reitan Jenssen, direktør i Ruter.

– Elektrifiseringen bidrar til at det skrives et stykke industrihistorie også på land, ved å bygge en kompakt trafostasjon midt på Aker brygge i en verneverdig bygning. Den ti meter høye ladepluggen som Kongen skal kobles til og lade fra i ca. åtte minutter, vil være et symbol på at nye klimaløsninger skjer, her og nå.

Fakta om Nesoddbåtene og Rådhusbrygge 4:

  • Nesoddsambandet B10 består av de tre båtene Kongen, Dronningen og Prinsen.
  • Nesoddbåtene fraktet i 2018 2,8 millioner passasjerer, av totalt 4,4 millioner reisende totalt.
  • Det ble signert endringsordre 17. oktober 2018 om elektrifisering av B10 Nesoddsambandet. Kontrakten har en varighet til 30.06.2034.
  • Elektrifiseringen av B10 er beregnet å ha en årlig merkostnad i forhold til driften på omlag 8 millioner norske kroner frem til 2034.
  • Den ti meter høye automatiske ladepluggen er produsert i Italia.
  • Båtene har biodieselaggregater som reserveløsning, som gjør det mulig å kjøre hele dagen.
  • Målet til Oslo og Akershus er utslippsfri kollektivtransport i 2028, og for båt kan ambisjonen være oppnåelig allerede i 2024.
  • Aktører som er involvert i ombyggingen av Rådhusbrygge 4: Bymiljøetaten, Hafslund, Oslo Havn, Norled, Sporveien og Ruter 

 

Kilde: Pressemelding fra Ruter
Hold deg oppdatert med Metal Supply NO
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Skal levere kjølesystem til kabel-leggingsfartøy

Avtakende optimisme i olje- og gassnæringen

Ansetter flere og oppretter ny røykventilasjon-avdeling

Kroater kjøper Kleven Verft

Listhaug kortest sittende olje- og energiminister

Ny storkontrakt for Sletta Verft

Nyhetsbrev

Nest beste trucksalg på mange år

Gikk konk, mistet jobben – fått ny jobb

Ukas vits: Fridag

Fallulykke førte til dødsfall

Unngår oppsigelser

Vil ha færre oppdrettsanlegg på Vestlandet

Velger TESS som leverandør

GIEK bidro med 5,6 milliarder kroner til grønn skipsfinansiering

Håper på snarlig Kleven-salg

SE VIDEO: Mislykket brusprengning

Rekordomsetning for kompressorer

Tråler-slep i gang

Osloferjene blir elektriske

Livbåten fortsatt forsvunnet

Norske selskap er blitt tildelt bærekraftpris

Kjempekrav etter konkurs

Norsk tankskip kolliderte med fiskebåt

Få konkurser innen olje og fisk

Vil bygge Norges første krillfabrikk

Ukens vits: Hevn

Ny daglig leder i IKM Elektro

Ukens vits: Julegaven

Eidesviks styreleder går av

Ukens vits: Sint på mamma

- Var uventet

Ukens vits: Ny sjef

Subsea 7-sjef blir ny styreleder i Norsk Olje og Gass

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Lagersalg hos Alf I. Larsen

Elev ved TAON Hydraulikk Komponenter ApS

Styrker tilbudet innen mattrygghet og bærekraft

Høy I/O tetthet og redusert monteringsplass?

ForusMessen 2020

ASI Automatikk liker utviklingen av resirkulerte produkter.

AC/DC kontaktløse TRMS strømtransdusere

Alf I. Lasen er blitt forhandler av Metabo

D-glide fra ASI Automatikk

M-BUS-enheter til et LAN-nettverk?

ASI Automatikk og bærekraftige handlinger i 2020.

Har du brannsikret sårbart utstyr på arbeidsplassen?

RS Components lanserer nytt industrielt digitalt multimeter

Frekvensomformerkurs – Danfoss-skolen

Webinar: How to reduce scrap in foundries

Sew-Eurodrive til EuroExpo Industrimesse, Tromsø

Åpen og gratis plattform for kompetanseutveksling

RS Components lanserer unikt IEC-apparatinntak fra Recom

RobotNorge lanserer ny og modernisert nettside

ASI Automatikk Nyttårshilsen

RS Components lanserer redundansmoduler fra TDK-Lambda

Månedens referanse – Desember 2019

Nyeste teknologi løfteutstyr for profesjonelt bruk

Flere unge er positive til olje

R. STAHL TRANBERG kjøper opp IMT helikopterdekkbelysning

Send til en kollega

0.141