23948sdkhjf

Schlumberger-underskudd også i fjor

Det betyr at Schlumberger i Norge de siste fire årene har hatt et samlet underskudd på mer enn fire milliarder kroner.

Dette skriver Sysla, som har fått tilgang til årsrapporten for 2018. Den viser altså et under underskudd i Norge på 169 millioner kroner før skatt, mens inntektene gikk litt opp – fra 6,85 milliarder i 2017 til 6,99 milliarder i fjor.

Schlumberger er en stor aktør innen servicetjenester til oljeindustrien – også i Norge, men i en e-post til Sysla skriver kommunikasjonsnen i Skandinavia at de siste årene har vært utfordrende for selskapet med mindre aktivitet og større marginpress. Schlumberger skal også ha gjort strukturelle endringer og foretatt økonomiske nedskrivninger som viser seg i regnskapet for fjoråret, ifølge kommunikasjonssjefen. Hun legger til at Schlumbergers hovedfokus nå vil være å redusere kostnader, noe som allerede har gitt resultater ved forbedret driftsresultat.

Sysla skriver at Schlumberger Norge oppnådde i fjor et driftsresultat på 363 millioner kroner, vesentlig bedre enn 43 millioner året før, og selskapet skriver at i sin årsrapport at «selskapets finansielle status er god».

Det har vært norske Paal Kibsgaard-Pettersen som har vært konsernsjef i Schlumberger. Det har han vært siden 2011, og den siste tiden har det kommet fram at han har vært den best betalte nordmannen i verden. Lønna har vært svært høy, og ifølge Dagens Næringsliv skal han ha tjent ca 143 millioner dollar som leder i alle disse årene.  I sommer sluttet han i jobben, og ble etterfulgt av franske Oliver Le Peuch.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094