23948sdkhjf

Verdensnyhet fra Brødrene Aa

Brødrene Aa har utviklet et helt nytt design for nullutslipps hurtiggående passasjerbåter med hydrogen som drivstoff.

Det skriver selskapet i en pressemelding. Det nye fartøyet, som går under betegnelsen Aero 42 Hydrogen ble samtidig presentert under et arrangement i Trondheim tirsdag der temaet nettopp var utslippsfrie hurtigbåter.

Brødrene Aa er leiedende på design og bygging av hurtiggående passasjerbåter i karbonfiber. Bedriften er også lang framme på nullutsleppsteknologi og har blant annet produsert det prestisjefylte og prisbelønte fartøyet «Future of The Fjords». Dette er verdens første første nullutslipps turistbåt. Nå satser båtbyggeriet videre.

– Vi jobber hardt for å ligge i front, sier Tor Øyvin Aa, direktør i Brødrene Aa, i pressemeldingen, og legger til:

– Takket være dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere er vi klare til å bygge det som kan bli Norges første hurtiggående hydrogendrevne passasjerbåt.

De siste årene har Brødrene Aa jobbet spesielt med å bygge opp en kompetanse på hydrogenteknologi, og skal levere to båter som skal settes inn i rute mellom Trondheim og Kristiansund.

– I arbeidet med Trøndelags krevende utviklingskontrakt har vi blant annet med oss Westcon Power & Automation og operatøren Boreal, sier Anstein Aa. Han er teknisk direktør i selskapet.

Det nye fartøyet, Aero 42, er designet for framtida og er et katamaranfartøy på 42.8 meter log kan operere i 34 knops fart over avstandar opptil 150 nautiske mil. Brenselceller og lagertanker for hydrogen er plassert helt akter, går det fram av pressemeldingen-

Designet med slanke skjærende skrog sikrer god energiøkonomi. Materialvalget og design gjør fartøyet svært lett, og i tillegg er god passasjerkomfort og universell utforming ivaretatt.  

 

Kilde: Pressemelding fra Brødrene Aa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.267