23948sdkhjf

Vindkraftmotstanderne organiserer seg

Det er ikke bare olje og gass som engasjerer i klima- og miljødebatten nå før valget. Nå etableres en nasjonal aksjonsgruppe mot vindkraft.

Vindkraft er sagt å kunne bli et svært godt alternativ til fossile energikilder, som mange mener Norge og resten av verden må fase ut dersom man skal nå Paris-avtalens mål om en maksimum temperaturøkning på 1,5 grader.

Vindkraft har i så henseende vært pekt på som et godt alternativ til olje og gass som energikilder. Flere innen leverandørindustrien har da også begynt å interesse seg for dette segmentet, men motstanden mot vindkraft i Norge er økende. Flere steder hvor det er vedtatt bygd vindmøller på land er det kommet til fredelige sammenstøt mellom miljøforkjempere på den ene siden og politi og utbyggere på den andre siden.

Og nå går de ulike vindmølleaksjonene sammen om å etablere en nasjonal aksjonsgruppe, og det som en følge av en økende motstand mot vindkraftutbygging over hele landet. Aksjonsgruppa har fått navnet Motvind.

- Vi har etterlyst dette alle vi som har vært fremst i disse aksjonene, sier Hans Anton Grønskaug til NRK. Han er oppført som nestleder i den nye aksjonsgruppa. Han er også leder for Nei til vindkraft på Frøya.

Han og mange andre mener at det er viktig å etablere en aksjonsgruppe nasjonalt for å møte nasjonale høringer, politikere og kraftbransje med styrke.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094