23948sdkhjf

Nedbemanning – 95 kan miste jobben

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco opplyser at de må gå en ny runde med nedbemanninger.

Det går fram av en pressemelding fra selskapet. I meldingen står det blant annet at «National Oilwell Varco Norway AS (NOVN) har besluttet at det skal gjennomføres en nedbemanning i selskapet, 95 medarbeidere står i fare for å miste jobben».

– Bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i vår bransje, fallet i oljepris i Q4 2018 gjorde at oljeselskapene både kuttet i investeringsbudsjetter og utsatte investeringsbeslutninger, med den konsekvens at etterspørsel etter varer og tjenester i oljeservicenæringen også faller. Ledelsen i NOV Norge beklager den belastning en slik situasjon påfører våre ansatte, og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter, skriver selskapet videre i pressemeldingen.

NOV er et amerikansk selskap, og er en av verdens største leverandører av komplette boreanlegg, kraner og vinsjer til offshore. Hitec i Stavanger, Procon i Asker og Molde- og Kristiansand-selskapet Hydralift danner bakgrunnen for NOV i Norge, og i 2005 slo National Oilwell seg sammen med Varco til National Oilwell Varco.

Det er få år siden selskapet måtte slanke kraftig på staben her i landet. Mellom 2015 og 2017 måtte selskapet kvitte seg med mer enn 3000 ansatte – fra 5000 til under 2000 ansatte i Norge.

NOV har norsk hovedkontor i Kristiansand, men har også  ansatte  på Forus i Stavanger, i Oslo og Molde i tillegg til kontorer i Tønsberg og Trondheim.

 

Kilde: Pressemelding fra National Oilwell Varco

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078