23948sdkhjf

Gode tall fra Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen leverer vekst på topplinjen, forbedret lønnsomhet og sterk ordreinngang i andre kvartal.

Dette skriver selskapet i en børsmelding onsdag morgen. Ordreinngangen var i andre kvartal på 9.617 MNOK mot 5.299 MNOK samme kvartal 2018, noe som er en økning på 81,5 prosent. Commercial Marine står for MNOK 2.645 av økningen. Driftsinntekter MNOK 6.244 i andre kvartal mot MNOK 3.525 i 2018, en økning på MNOK 2.719 (77,1 prosent). Commercial Marine står for MNOK 2.029 av økningen.

Videre skriver Kongsberg Gruppen i meldingen at oppkjøpene av Rolls-Royce Commercial Marine (RRCM) og AIM Norway er gjennomført. Alle lokasjoner er nå omprofilert med Kongsberg Gruppens merkevare. Integrasjon- og synergiarbeidet går som planlagt. Oppkjøpet av RRCM, nå Commercial Marine (CM), ble gjennomført 1. april 2019. Tall for CM er inkludert for hele kvartalet. AIM Norway, nå Kongsberg Aviation Maintenance Services (Kongsberg Aviation) er inkludert fra 29. mai 2019. Kongsberg Maritime hadde en omsetningsvekst på 14,8 prosent uten CM, mens Kongsberg Defence & Aerospace leverte en vekst på hele 26,9 prosent, sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor.

- Vi har hatt høy aktivitet i kvartalet, og vi rapporterer vekst i samtlige forretningsområder som forventet. Integrasjonsarbeidet knyttet til både CM og Kongsberg Aviation pågår med høy intensitet og innsats. Samtidig er det et kontinuerlig fokus på å levere, til avtalt tid og til avtalt pris, det være seg forsvarsprosjekter eller prosjekter inn mot det maritime markedet, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Økt ordreinngang gir maritim vekst Kongsberg Maritime (KM) har driftsinntekter på MNOK 4.221 i kvartalet. «Tidligere KM» har MNOK 2.192, mot MNOK 1.910 i andre kvartal 2018, mens Commercial Marine står for MNOK 2.029, som tilsvarer nivået i fjor. Den gode ordreinngangen i 2018, særlig innenfor Sensors & Robotics-området samt LNG-markedet (Liquefied Natural Gas), bidrar til økte driftsinntekter i KM i dette kvartalet.

- Kongsberg Maritime leverer godt på driften samtidig som vi gjennomfører den største integrasjonen i konsernets historie. Igangsatte lønnsomhetsprogram bidrar til at CM viser positivt underliggende resultat til tross for at nybyggsmarkedet generelt ikke har bedret seg, sier Håøy. Arbeidet med å optimalisere og harmonisere den kombinerte porteføljen fra «tidligere KM» og CM er godt i gang. Det gjelder spesielt på produktområder som automasjon og elektroløsninger.

- Dette vil på sikt gi kostnadsbesparelser innen teknologiutvikling, samt økt kapasitet og kompetansebredde for å utvikle løsninger videre. En tettere integrasjon med de nyervervede fremdriftssystemene og dekkmaskineriløsningene, sammen med vår Sensors & Robotics-portefølje, styrker evnen vår til nyskaping. Markedet etterspør integrerte løsninger med fokus på optimal maritim operasjon, sikkerhet og bærekraft, sier Håøy.

- Kongsberg Maritime har blitt en mer komplett leverandør av produkter og løsninger til alle fartøysegmenter etter oppkjøpet av Commercial Marine. Dette gjør KM mer konkurransedyktig og robust, slik at sykluser innen enkeltsegmenter får mindre påvirkning. I tillegg har vi et årlig ettermarked i størrelsesorden 7 milliarder (NOK) knyttet til utstyret vi har installert på over 30.000 fartøy, sier Håøy.

Rekordhøy ordrereserve for forsvar For Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) ble driftsinntektene MNOK 1.829 i andre kvartal, mot MNOK 1.441 samme kvartal i fjor. Det er en solid vekst på 26,9 prosent. Området kan også vise til rekordhøy ordreinngang. Det gir en rekordhøy ordrereserve på MNOK 13.433 ved inngangen til tredje kvartal.

 

Kilde: Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094