23948sdkhjf

Fregattetterforskning mot slutten

Omstendighetene rundt kollisjonen og havariet til KNM «Helge Ingstad» nærmer seg slutten, ifølge politiet.

Det melder flere medier mandag ettermiddag. Tre personer har hatt status som mistenkt gjennom det meste av etterforskningen. Det er losen på tankskipet TS «Sola», vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og en som er ansatt ved trafikksentralen på Fedje. Tankskipet kolliderte som kjent med fregatten i november i fjor, og som en følge av dette sank KNM «Helge Ingstad». Forsvaret har bestemt etter at å ha hevet fregatten etter flere måneder under vann at den skal krotes. Skadene er for store til at det er lønnsomt å reparere den.

Det er Teknisk Ukeblad (TU) som skriver at etterforskningsarbeidet nå går mot slutten, og ifølge påtaleansvarlig Ole Bjørn Mevatne i Vest Politidistrikt, er det mulig at en eventuell påtale vil foreligge før Havarikommisjonen er ferdig med sin endelige rapport. Denne rapporten skal leveres senest 8. november.

Påtaleansvarlig, politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt, sier det er usikkert hvorvidt de vil vente med å ta en påtalemessig beslutning til Havarikommisjonen er ferdig med sin endelige rapport.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109