23948sdkhjf

Hydro-aluminium er blitt ASI-sertifisert

Aluminium Stewardship Initiative (ASI) annonserte i dag at aluminium som produseres ved fem verk i Hydros primærmetalldivisjon nå er sertifisert etter industriens ledende standarder for ansvarlighet og bærekraft.

 

Fra før var verkene sertifisert – nå har også selve metallet fått sin sertifisering fra ASI. Det betyr at Hydro nå kan gå til markedet med aluminium som er ASI-sertifisert gjennom hele produksjonsprosessen, fra bauksittgruve til sluttprodukt.

– Dette er en milepæl i arbeidet for å hjelpe våre kunder med å dokumentere at aluminium de kjøper fra Hydro er produsert etter industriens ledende standarder for ansvarlighet og bærekraft, sier Eivind Kallevik, Hydros konserndirektør for Primærmetall.

Hydro har nå den lengste ubrutte kjeden av ASI-sertifiseringer i industrien, fra gruve, via raffinering og produksjon av primæraluminium, til sluttprodukter. I alt 16 Hydro-verk i seks land er så langt blitt ASI-sertifisert, og flere er i prosess for å oppnå sertifisering.

Det er Hydros omsmelteverk Clervaux i Luxemburg og primæraluminiumverkene Sunndal, Karmøy, Årdal og Høyanger i Norge som i dag har fått sertifisert sine metallprodukter etter ASIs såkalte «Chain of Custody»-standard.

– Vi tror det vil ha en økende kommersiell verdi å tilby aluminium som er produsert ansvarlig og bærekraftig. Med et lavt karbonfotavtrykk fra vår høye andel fornybar energi og lave utslipp fra produksjonen, og nå en bekreftelse på at vi produserer aluminium etter industriledende bærekraftstandarder gjennom hele verdikjeden, søker vi konkurransefortrinn overfor krevende kunder i den internasjonale bilindustrien og byggebransjen som er stadig mer opptatt av hvordan materialene de bruker er blitt til, sier Eivind Kallevik.

Den uavhengige tredjepartsrevisjonen av Hydros primærmetallverk ble utført av DNV GL.

ASIs sertifiseringsprosess:

Aluminium Stewardship Initiative (ASI) er en global, ideell standardiserings- og sertifiseringsorganisasjon med medlemmer fra både industri, kunder og interesseorganisasjoner.

ASI arbeider for ansvarlig produksjon, innkjøp og forvaltning av aluminium i hele verdikjeden. ASIs standarder gjelder i hele forsyningskjeden, fra gruvedrift til videreforedlingsbedrifter som bruker aluminium i produktene sine. ASI lanserte sin «Performance Standard» og «Chain of Custody Standard» i desember 2017.

ASIs «Chain of Custody»-standard stiller krav til etablering av en sammenhengende kjede for materiale som blir produsert og bearbeidet gjennom flere produksjonsledd og videre til videreforedling. Implementeringen av ASIs «Chain of Custody»-standard kobler verifisert praksis i påfølgende trinn i forsyningskjeden – sertifisert under ASIs «Performance Standard» – til produktene som fremstilles av ASI-sertifiserte fabrikker.

 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109