23948sdkhjf

Tyrkisk militærkupp - i Storbritannia?

Nei, men BBC melder nå at et investeringsselskap med sterk binding til det tyrkiske forsvaret nå har lagt inn et bud på British Steel, som tidligere i år ble insolvent.

Det skal ifølge industrieksperter være Liberty’s Sanjeev Gupta som skal være interessert i å kjøpe British Steel. Tyrkiske Ataer Holding er en del av Sanjeev Gupta-gruppen, og holding-selskapet vil etter det BBC erfarer få flere uker på seg til å få den britiske stålgiganten ut av sine økonomiske problemer. British Steel har siden mai i år vært insolvent etter at forhandlinger med eieren Greybull Capital ikke førte fram. Det førte til at 5000 jobber sto i fare for å gå tapt ved Scunthorpe stålfabrikk i England. Men ikke nok med det: Ytterligere 20.000 arbeidsplasser sto også i fare i leverandørindustrien som har jobbet med fabrikken.

Ataer Holding ble etablert av The Turkish Armed Forces Fund (Oyak) i 2005. Dette fondet er ledet av Mehmet Tas, som har store interesser i sement-, landbruks-, gruve- og energisektoren i Tyrkia. Han har også store interesser i Renault. Inntektene til Tas skal være så høye som 8,1 milliarder pund. Tas er en tidligere general i den tyrkiske armeen.

BBC siterer Financial Times når de nå skriver om at Oyak har planer om å kjøpe opp flere stålbedrifter. Den britiske TV- og radio-kanalen melder også at det statliige Network Rail, som tilsvarer Bane Nor i Norge, har ytret ønske om å ta over British Steels divisjon som er ansvarlig for sveising, sluttføring og lagring av skinnegang for det britiske tognettverket. Men det er også blitt sagt at man ønsker en oppkjøper som ønsker å ta over hele British Steels virksomhet, og det er her tyrkiske Oyak kommer inn i bildet.

Generalsekretæren i UK Steel, som er en sammenslutning som organiserer stålverkene i Storbritannia, mener at nyheten om et eventuelt tyrkisk oppkjøp er svært lovende.

Organisasjonen som organiserer de britiske stålarbeiderne, GMB, er litt mer skeptiske til nyheten, og mener at man ikke må juble for tidlig før avtalene er boks, og at man ikke skal ta alle ryktene om oppkjøp for god fisk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.094