23948sdkhjf

Ny verdens største brønnbåt på vei

Det har vært skrevet mye om verdens største brønnbåt «Ronja Storm». Nå melder Frøy Rederi at de har bestilt en større brønnbåt.

Den nye brønnbåten har ifølge nettavisa Tidens Krav den samme lengden på 83,7 meter, men det er bredden som er større enn andre brønnbåter. Bredden blir nemlig på hele 30,9 meter, og det vil være nesten dobbelt så stort som «Ronja Storm».

Det er Frøy Rederi som har kontrahert den nye brønnbåten, og det er Møre Maritime som skal utvikle fartøyet. Det skal imidlertid bygges ved det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard. Det er ikke første gang Frøy Rederi bruker Møre Maritime for å få designet et fartøy.

– Skulle vi hatt samme utforming på en brønnbåt med normal bredde, ville den ha blitt 120 meter lang. Manøvrering rundt oppdrettsanlegg med dette nye fartøykonseptet blir betydelig enklere enn båter med større lengde, sier sier daglig leder Svein Knudtzon Waagbø i Møre Maritime til Tidens Krav.

Brønnbåten har ifølge avisa en kapasitet på 7.500 m3, fordelt på tre boksformede lasterom for problemfri bruk av skyveskott. 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125